21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hal esnafından bereket duası

Antalya'da toptancı hali esnafı, sabah namazının ardından güne satışların artması için dua ederek başlıyor.

Ekonomik kriz nedeniyle satışları olumsuz etkilenen ve Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ambarı olarak bilinen Antalya'da, komisyoncular, üreticiler ve halde çalışanlar, yeni güne Hal Camii imamının yaptığı dua ile başlıyor. Yeni güne imamın okuduğu bereket duası ile başlayan hal esnafı, "Satışların artması için dua ediyoruz" dedi.

Her sabah dua ederek satışların artmasını beklediklerini ifade eden komisyoncu Arif Uçar, "Hal esnafı Dünya'yı sarsan küresel ekonomik krizden çok etkilendi. Bankalar kredi vermiyor. Esnaf çekini döndüremiyor. Hayırlısı diyerek satışların artması için dua etmeye devam edeceğiz" dedi. Halden sebze meyve almaya gelen pazarcı Adnan Uğurlu, "Türkiye şu an krizde fiyatlar durgun. Müşteri yok, alım satım yok bekliyoruz. Her sabah satışlarımızın artması için ellerimizi açarak ekonomik krizin bir an önce bitmesi için dua ediyoruz" diye konuştu.

Ekonomik sıkıntı nedeniyle haldeki meyve sebze fiyatlarında düşüş yaşandığını ifade eden çiftçi Musa Garip, "Bizim kazancımızda yıllardır azalma vardı. Buna ekonomik krizde etkilenince çiftçinin hali çok kötü oldu. Hal esnafının durumu her geçen gün kötüye gidiyor. Masraflar artıyor, girdiler çoğalıyor bu nedenle gelirimiz gün günden güne azalıyor. Halde duamızı da ederek işleri yoluna koyalım" dedi.

Ekonomik kriz nedeniyle dolarda yaşanan artışın çiftçiyi olumsuz etkilediğini dile getiren Ali Gündoğdu, "Dövizin artması ile gübre, ilaç başta olmak üzere fiyatlarda artış yaşandı. Çiftçi gelirinde artış olmadığı için bizler krizden çok etkilendik. Camiden hocamızla birlikte her sabah dua ediyoruz. Ne kadar dua da etsek işlerimiz yolunda gitmiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 11:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?