1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'Halimem' profesörü yaktı

"Halimem” türküsünü fakülte binasında ıslık çalarak seslendirdiği için 100 TL ödeyecek

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) “Halimem” türküsünü ıslıkla çaldığı için hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm’e, 30’da 1 oranında maaş kesme cezası verildi. Kuruüzüm’ün 3 bin lira olan maaşından 100 lira kesilecek.AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Kuruüzüm hakkında soruşturma açılmış ve gerekçe olarak “Halimem” türküsü gösterilmişti.

Kınama cezası yetmedi
Bolu’nun meşhur türküsü Halimem’in “Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi/Sen bu işin sonunu düşünmedin mi” nakaratını koridorda elinde çay bardağıyla yürürken ıslıkla çalan Prof. Kuruüzüm için Dekan Vekili Prof. Dr. Şafak Aksoy’un şikayeti üzerine üniversite rektörlüğü iki kez karar verdi.

Soruşturmayı yürüten Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Karagüzel, Kuruüzüm için “kınama cezası” teklif etti. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de ıslık soruşturmasında teklif edilen cezayı az bularak, bir derece daha arttırdı.
Ceza, 30’da 1 aylıktan kesme cezası uygulanmasına karar verdi. Kuruüzüm hakkında ıslık çaldığı gerekçesiye verilen ceza, olumsuz davranış olarak belirtildi. Maaşı 3 bin lira olan Kuruüzüm’den, ıslığın bedeli olarak 100 lira kesilecek.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 09:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?