22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Halk Bankası’ndan turizmciye kredi

HALK BANKASI’NDAN TURİZMCİYE KREDİ

Halk Bankası tarafından tarım ve turizm sektörüne iki yeni kredi imkanı sunuluyor.

Antalya Pansiyoncular Odası üyelerinin kredi hakkında bilgi sahibi olması için AESOB Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, odaya üye otel ve pansiyoncular katıldı. Toplantıda, Halk Bankası Antalya Bölge Koordinatörlüğü Bölüm Müdürü Azime Nil Karaman oda üyelerini kredi hakkında bilgilendirdi.

Kredinin, turizm sezonu dışında kalan zamanda otel ve pansiyonların, bakım ve onarımı için çıkarıldığını belirten Karaman, yapılan harcamaların faturalarının bankaya getirilerek, fatura tutarı kadar ödemelerin yapılacağını ifade etti. Kredide bir limit olmadığını kaydeden Karaman, fatura tutarının tamamının kredi olarak verileceğini, ödemelerin turizmin yoğun olduğu 3 aylık dönemde yapılacağını, 48 ay vadeli kredide faiz oranının ise ise yüzde 15 olduğunu bildirdi.

Toplantıya katılan Halk Bankası Akdeniz Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek de, Halk Bankası’nın esnaf ve sanatkarın bankası olduğunu vurguladı. Yüksel, “Bankamız kredi kefalet kooperatifleri aracılığı ile esnaf ve sanatkara kredi veriyor. Bunun için adeta bir esnaf ve sanatkar bankasıyız. Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çeşitli çalışmalarımız var. Özellikle sahada çalışan elemanlarımızın sayısını artıracağız” dedi.

Antalya Otelciler Pansiyoncular, Camcılar ve Matbaacılar Odası Başkanı İrfan Bileydi ise esnaf ve sanatkarın ekonomik krizden dolayı zor bir dönemden geçtiğini ifade etti.

HALK BANKASI’NDAN TURİZMCİYE KREDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 14:48:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 15:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?