22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Halk Ekmek bayilerine seminer

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerini işleten 131 bayiye halk ekmek tanıtıldı, büfeleri nasıl kullanacakları konusunda bilgi verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek’i Antalya’ya kuran ve işleten Aktif Group Yönetim Kurulu ikinci Başkanı Mehmet Nükte ile Fabrika Müdürü Recai Saylık, halk ekmek büfelerini işleten 131 bayiye önce fabrikayı gezdirip tanıttı, sonra da Adonis Otel’de düzenlediği seminerde halk ekmek büfelerinin nasıl işletileceği konusunda bilgi verdi.

Nükte seminerde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en büyük ve en modern ekmek üretim tesisi Antalya’da kurulmuştur. Günlük üretim kapasitesi 150 bindir. Şu anda bu kapasitenin ancak yüzde 30’undayız diyen Nükte, amacımız Antalya halkına sağlıklı, kaliteli, lezzetli ve ekonomik ekmek sunmaktır. Sizler böylesine önemli ürünleri satıyorsunuz. Bu ürünleri Antalya halkına anlatmak ve daha geniş kitlelere ulaştırmak için hep birlikte çalışacağız. Antalya halkı, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal boyutu olan bu hizmetinin önemini anlamalı. Sizler de anlatmalısınız” dedi.

Fabrika Müdürü Recai Saylık da, ekmeğin insan hayatı için önemine değindi. Ekmek konusunda herkesin bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Saylık şöyle konuştu: “Ekmek çok ucuz bir ürün olduğu için insanlar buna gereken özeni göstermiyorlar. Oysa sağlıkları açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle ekmek üretim yerlerinin hijyenik olması çok önemlidir. Hijyenikliği sağlamak ve sürdürebilmek için teknolojik destek ve eğitim şarttır. Oysa ülkemizde ve Antalya’mızda genelde eski teknolojide üretim yapan tesisler çoğunluktadır. Gelişmiş ülkeler bu tür ekmek üretiminden uzun yıllar önce vazgeçti. Biz halk ekmek olarak, katkısız ve son derece sağlıklı ekmek üretiyoruz. Antalya halkına bu sağlıklı ekmeği anlatmamız gerek. Bir kısım ekmek üreticilerinin de aynı kalitede sağlıklı ve katkısız ekmek üretmeleri konusunda baskıcı olmaları gerek. Bizler fabrikamıza kadın kuruluşlarını ve öğrencileri kabul ederek bütün bunları anlatıyoruz. Ekmeğimizi bir kere yiyen bundan vazgeçmiyor. Sizler de bu konuda üzerinize düşeni yapmalısınız. Kazanırsak, hep birlikte kazanacağız.”

 

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 13:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?