21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Halk ekmek okullara açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek tesisleri, kapılarını Antalya'daki okullara açıyor.

Fabrika Müdürü Recai Saylık, amaçlarının dünyadaki en son teknolojinin kullanıldığı ve el değmeden üretilen ekmeğin nasıl üretildiğini öğrencilerimize göstermek ve tanıtmak olduğunu söyledi.

Saylık, “Daha önce yaptığımız açıklamalarda da vurguladığımız gibi, tesisimiz Türkiye'de bir ilk. Temel gıdamız olan ekmeği, çok hijyenik koşullarda ve tamamen katkısız, yani organik olarak üretiyoruz. Üç aşamada laboratuvar kontrolü yapılıyor. Beyaz ekmek ile odun ekmeğinde kanserojen maddeler olduğunu uzmanlar açıkladı. Bizim ekmeğimizde sağlık açısından hiçbir risk söz konusu değil. İşte bütün bunları özellikle yetişme çağındaki çocuklarımız görsün, bir tüketici bilinci oluşsun ve diğer ekmek üreticilerinden de aynı şeyi istesin diyerek kapılarımızı okullara açıyoruz” dedi.

PAZARLARDA ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Recai Saylık, günlük üretim saatlerinin dışında öğrencileri kabul edecekleri için, günde 3 bin civarında fazladan ekmek üretileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Fazladan üretilen bu ekmekleri heba etmek istemiyoruz. Bu nedenle Pazarcılar Odası yetkilileri ile ortak bir organizasyon yaparak, bu fazla ekmekleri özellikle semt pazarlarında vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtacağız. Böylece hem öğrencilerimiz üretimi görecek, hem de vatandaşlarımız halk ekmeğin kalitesine bizzat şahit olacak.”

Saylık, Halk Ekmek tesislerinin kapılarının sadece öğrencilere değil, aynı zamanda bütün Antalya halkına da açık olduğunu, görmek isteyen herkesi Aksu'daki fabrikalarına beklediklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 12:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?