7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Halk Ekmek'te zam yok

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek yetkilileri, 25 kuruştan satılan halk ekmeğin fiyatını daha uzun bir süre artırmayacaklarını açıkladılar.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, piyasada bazı fırınların gramaj ve fiyat ayarlaması adı altında ekmeğe zam yaptıklarına dikkat çeken Ekdağ Yönetim Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, halk ekmeğin hizmete açıldığı günden bu yana fiyatını koruduğunu ve 25 kuruştan satışına devam edildiğini söyledi. Öte yandan, Halk ekmeğin sadece hijyen ve sağlıklı oluşu ile değil ekonomik fiyatı ile de Antalyalının yanında olduğunu ifade eden Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Recai Saylık, halk ekmeğin piyasada denge unsuru olduğunu belirtti.

Saylık, “Fiyatlarımızı tüketiciyi mağdur etmemek için belli bir seviyede tutuyoruz. Antalyalıya hem sağlıklı ve hijyen hem de ucuz ekmek üretmeye devam ediyoruz" dedi. Şimdilik 3 çeşit ekmek ürettiklerini de belirten Saylık, 200 gram normal ekmeğin 25 kuruş, 260 gram doğal köy ekmeğinin 40 kuruş ve 300 gram kepekli ekmeğin de yine 40 kuruştan satıldığını söyledi. İşletmecilik koşulları da düşünüldüğünde ideal ekmeğin 300 gram olması gerektiğini belirten Saylık, “300 gram ekmek üretiminde işçilik, yakıt maliyetleri düşer, üretilen miktar ise büyür” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 15:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?