22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Halk Ekmek’ten vatandaşa gezi

HALK EKMEK’TEN VATANDAŞA BİLGİLENDİRME GEZİSİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, kent sakinlerini ekmek konusunda bilgilendirme projesini sürdürüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucunda haftanın belirli günlerinde okullardan öğrenci gruplarına gıda mühendisi ve uzmanlar ekmeğin üretim aşamalarını öğretiyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hal Ekmek Fabrikası, gezileri Antalya’nın değişik bölgelerinde yaşayan kent sakinlerine yönelik olarak ta düzenliyor.

KATKI MADDESİ YOK

Halk Ekmek Genel Müdürü Mükremin Asil, ‘Türkiye’nin En Modern Ekmek Fabrikası’ ünvanına sahip olan tesisin 2007 yılında hizmete girdiğini belirterek, “Ekmeğe katkı maddesi koymuyoruz ve buna rağmen 5-6 gün bayatlamıyor. Doğal bir tadı var. Hepsinden önemlisi el değmeden hazırlanıyor” dedi.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ÖZEL EKMEK

Asil, fabrikada günlük 100 bin ekmek üretim kapasiteli bir tünel hizmet verdiğini ifade ederek, “Şimdi ikincisini yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde ekmek çeşitlerini artırıyoruz. Şeker hastaları için ekmek üreteceğiz. Hamburger ve tost ekmeğini de çeşitlerimiz arasına katacağız” dedi.

70 RUHSATSIZ FIRIN VAR

Halk Ekmek Genel Müdürü Mükremin Asil, Antalya’da 70 civarında ruhsatsız fırının piyasaya hangi koşullarda üretildiği, içinde ne olduğu belli olmayan ekmek sürdüğüne dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

HALK EKMEK’TEN VATANDAŞA BİLGİLENDİRME GEZİSİ
HALK EKMEK’TEN VATANDAŞA BİLGİLENDİRME GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 13:47:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 17:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?