22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Halk tiyatrosu ayakta alkışlandı

KÖY TİYATROSU ‘KOMŞU KÖYÜN DELİSİ’Nİ SAHNELEDİ

Yeşilköy Halk Tiyatrosu, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kaş antik tiyatroda Üstün Dökmen’in yazdığı iki perdelik komedi ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı oyunu sahneledi.

Kaş’a bağlı Yeşilköy Beldesi’nde Öğretmen Metin Çiftçi tarafından kurulan ve değişik mesleklerden vatandaşlardan oluşan Yeşilköy Halk Tiyatrosu, izleyenlerin beğenisini kazandı. Aralarında kaportacı, çiftçi, seracı ve marangoz gibi değişik mesleklerle uğraşan 12 gönüllüden tiyatro topluluğunun dekorları kaportacı Özcan Körpe’ye ait. ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı oyunda da rol alan Körpe, “Bizimle birlikte Türkiye’de 3 tane köy tiyatrosu var. Masraflarımızı kendimiz karşılıyoruz” dedi.

ŞAPKA ÇIKARTILIR

Kaş’ta sahneledikleri oyun ile büyük beğeni toplayan Yeşilköy Halk Tiyatrosu’nu izleyen Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz, “Yeşilköylü değişik mesleklerde çalışan amatör ama profesyonellere şapka çıkartan topluluk, bize tiyatro ziyafeti sundu. Bu arkadaşlar tamamen amatör fakat ruhları profesyonel. Gerçekten bu akşam büyük özveri ile bu işi başardılar. Kaş’ta bu köyden başka gönüllü halk tiyatrosu yok. Bunu teşvik etmek için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Kaş Antik Tiyatro’da Üstün Dökmen’in yazdığı iki perdelik ‘Komşu Köyün Delisi’ adlı komedi oyununu başarı ile sahneleyen Yeşilköy Halk Tiyatrosu oyuncuları, oyun sonunda antik tiyatroyu dolduran izleyenler tarafından ayakta dakikalarca alkışlandılar.

Yeşilköy Halk Tiyatrosu kurucusu Öğretmen Metin Çiftçi, oyunu teklif gelmesi halinde her yerde sahneleyebileceklerini söyledi.

KÖY TİYATROSU ‘KOMŞU KÖYÜN DELİSİ’Nİ SAHNELEDİ
KÖY TİYATROSU ‘KOMŞU KÖYÜN DELİSİ’Nİ SAHNELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 10:44:03
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 12:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?