16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

'Halkın Portakalı' halkla buluşuyor

'HALKIN PORTAKALI' İKİNCİ KEZ HALKLA BULUŞUYOR

Antalya'nın ve Türkiye'nin gözbebeği olan ve 47 yıldır başarıyla süren Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne yeni bir vizyon getiren 'Halkın Portakalı', ikinci kez halkla buluşuyor.

Geçmiş yıllarda Antalyalıların festivalle bütünleşmesinde bazı sorunlar yaşanması üzerine Büyükşehir Belediyesi festivali tekrar halkla bütünleştirmek için 'Halkın Portakalı' etkinliği düzenlemişti. Halkın Portakalı etkinlinde Antalyalılar kendi sinema eserleriyle yarışıyor. Mahallelerde oluşturulan amatör ekipler, usta isimlerden sinema eğitimi aldıktan sonra dayanışma ve ekip ruhu anlayışıyla kendi filmlerini üretiyor. Organizasyon ile Antalyalıların sinema izleyicisi olmanın ötesinde, sinemanın mutfağıyla tanışmaları amaçlanıyor.

Geçen yıl bir sinema filminin geçirdiği tüm süreçleri yaşayan ekipler için bu heyecan gala gecesinde de sürdü. Mahallelerde tam bir festival havası yaşandı. Bu heyecana tanık ve ortak olan Antalyalıların istekleri ve katılımları ile 'Halkın Portakalı' bu yıl daha da heyecanlı geçecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Akaydın, Halkın Portakalı filmlerinin jürisine başkanlık yapacak. 'Halkın Portakalı'na son başvuru tarihinin 13 Eylül Pazartesi olduğu bildirilirken, çekimler ise 15 Eylül Çarşamba günü başlayacak. Ayrıntılı bilgi www.halkinportakali.com adresinden alınabilecek.

'HALKIN PORTAKALI' İKİNCİ KEZ HALKLA BULUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 15:01:00
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 15:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?