21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hani dostumuzdun Bayan Brix ?

Alanya’da kurulan Alman Dostluk ve Dayanışma Derneği (ADDİDA) Başkanı Ute Brix, Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Berliner Zeitung’a verdiği demeçte, Türkiye ve Türkler hakkında ağır ithamlarda bulundu.

10 yıl önce eşiyle birlikte tatil için geldiği Alanya’ya hayran kalan Alman Ute Brix, Alanya’ya yerleşti. O tarihten itibaren Alanya’ya yerleşmeye karar veren Almanlar’a öncülük ve rehberlik eden Ute Brix, Almanya’da yayınlanan ve ülkenin en saygın gazetelerinden olan Berliner Zeitung’a Türkiye ve Türkler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türk dostu ve Alanya aşığı olarak bilinen Brix’in Türkler aleyhine yaptığı açıklamalar Alanya’da büyük yankı uyandırdı.

27 Ocak 2005 tarihinde yapılan ve aynı yayın kuruluşuna ait olan www.berlinonline.de adlı internet sitesinde de yayınlanan söyleşide Brix, "Alanya’da yaşayan bazı Türkler sahtekar ve yalancı" dedi.

Gazeteye 10 yıl önce Alanya’ya geldiklerinde Alanya’yı ve Türkler’i çok sevdiklerini anlatan Brix, Alanya’ya yerleşme kararlarının ise "erken verilmiş bir karar" olduğunu söyledi. Söyleşinin bazı bölümlerinde Brix’in şu ifadeleri yer alıyor:

"10 yıl önce eşimle birlikte Alanya’ya geldiğimizde bu ülkeyi çok sevmiştik. Komşularımız evimize sürekli olarak pasta getiriyorlardı. Komşularımız bizi davet ediyorlardı. Sık sık bizi ziyarete geliyorlardı. Hatta biz bu ziyaretlerden bıktığımız için bazı zamanlar ışıkları yakmayıp, karanlıkta oturuyorduk. Biz bu ülkeyi ve dillerini tanımıyorduk. Çok çabuk pişman olduk. Çünkü bazı Türkler yalancı, sahtekar ve para koparmak arzusuyla dolu. Hatta yıllardır tanıdığım insanlar tarafından dolandırıldık. Onların hepsinin gözünde euro ve dolar işaretleri var"

Brix, Alanya’ya yerleşen Almanlar’ın da bu karardan dolayı pişman olduklarını iddia ederek, "Akşamları bir Alman dostumuza ait olan restoranda oturup jigololardan, dolandırıcılardan, bir daireyi üç defa satanlardan ve rüşvet alan memurlarla ilgili konuşuyoruz. Keşke hiç gelmeseydik!" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 11:50:52
Güncelleme :2 Şubat 2005 Çarşamba 11:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?