22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hanutçulara sıkı markaj

Antalya Büyükşehir Belediyesi, turizm sezonuna girerken hanutçuluk ve çığırtkanlıkla mücadele çalışması başlattı. Zabıta görevlileri, Yat Limanı’ndaki tekne sahiplerine ve esnafa uyarı yazısı tebliğ etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Şevket Çakır imzalı yazıda, Yat Limanı esnafından çığırtkanlık ve hanutçuluk yapmamaları istenerek, tespiti halinde Belediye Meclisi’nin kararı gereği verilecek cezalar hatırlatıldı. Karara göre, hanutçuluk yaptığı belirlenen esnafa ilkinde 250 YTL para cezası ve 7 gün ticaretten men, ikinci tespitte 500 YTL para cezası ve 15 gün ticaretten men, üçüncü tespitte ise bin YTL para cezası ve 45 gün ticaretten men cezası verileceği vurgulandı.

Çığırtkanlık yapanlara ise ilk tespitte 124 YTL, ikinci tespitte ise 3 günden 15 güne kadar ticaret ve sanattan men cezası uygulanacak.

Yazıda ayrıca, esnaftan bir dünya kenti olma yolunda ilerleyen Antalya’da şehircilik açısından hoş olmayan görüntüler sergileyen, Reklam ve İlan Yönetmeliği’ne aykırı reklam tabelalarını kaldırmaları ve yoldaki ortak kullanım alanlarını işgal etmemeleri istendi.

Esnafa, kaldırım ve yola tezgah, soğutucu gibi malzemelerin çıkarılmasına, araçların kaldırım üzerine park edilmemesine izin verilmeyeceği hatırlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 17:32:02
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 12:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?