21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hasankeyf'li çocuklar Antalya'ya geldi

Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nden Antalya'ya gelen 24 öğrenci Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk olan Oyuncak Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Konuk öğrenciler Oyuncak Kütüphanesi'ni çok beğendi ve aynısından Hasankeyf'e de yapılmasını istedi.

Batman'ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'nın 'Unutulmayacak gezi' projesi kapsamında 10 kız 14 erkek toplam 24 öğrenci turizm başkenti Antalya'ya geldi. Batman'dan bir hafta önce yola çıkan, Konya ve Manavgat'ın ardından Antalya'ya gelen Hasankeyfli öğrenciler Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu oldu.

Hasankeyf İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülmecit Cihan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şehmus Bıçakçı ile birlikte Antalya'ya gelen öğrenciler Aspendos Antik Tiyatrosu, Düden Şelalesi gibi çeşitli yerleri gezdi. Hasankeyfli yöneticiler ve öğrenciler Antalya'ya hayran kaldı.

OYUNCAK KÜTÜPHANESİNİ GEZDİLER

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Sanem Albayrak, tarafından ağırlanan Hasankeyfli öğrenciler önce Oyuncak Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Türkiye'de ilk kurulan oyuncak kütüphanesi öğrencilerin ilgisini çekti. Kütüphane'de bulunan oyuncaklarla oynayıp çocukluklarına dönen öğrenciler projenin Hasankeyf İlçesi'nde de kurulmasını istedi.

Hasankeyf İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar, Oyuncak Kütüphanesi Projesi'ni çok beğendiğini belirterek "Hayatları boyunca Batman'dan dışarı çıkmamış bu öğrencilerimiz seçilmiş özel öğrenciler. Türkiye'nin en güzel şehrini göstermek istedik. Çok zeki ve akıllı öğrencilerin buraları görüp dünyaya bakış açılarını değiştirmek istiyoruz" dedi.

OYUNCAK KÜTÜPHANESİ KURULACAK

Bayar, Oyuncak Kütüphanesi projesini Hasankeyf'e döner dönmez Batman Valisi'ne anlatacağını belirterek, "Projenin belki aynısı olmayabilir. Ancak bir benzerini kurmak istiyoruz. Çünkü bu çocuklar hayatlarında oyuncak görmemiş. Bu proje sayesinde oyuncak görecekler. Kitap okuma alışkanlığı edinecekler. Projeyi hayata geçiren herkesin ellerine sağlık" dedi.

Hasankeyfli öğrenciler daha sonra Deniz Restoranda öğle yemeği yedi. Deniz Manzaralı öğle yemeği yemenin keyfini çıkaran öğrencilere, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sanem Albayrak, okul çantası ve eğitim seti hediye etti. Albayrak, öğrencileri Antalya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ve öğrencilere hayatlarının her alanında başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?