22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hasta çocuklara yılbaşı partisi

HASTA ÇOCUKLARA YILBAŞI PARTİSİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde geleneksel olarak düzenlenen yılbaşı kutlamasında hastalıkları nedeniyle tedavi gören çocuklar gönüllerince eğlendi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yatarak ve kontrole tabi olan yaklaşık 100 kadar çocuk düzenlenen kutlamada doktorları ile birlikte eğlendi.

Akdeniz Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Ertuğ, kutlamanın kliniğin kuruluşundan bu yana geleneksel hale getirildiğini söyledi.

Prof. Dr. Halil Ertuğ, “Çocuklarımız için yılbaşında ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda olmak üzere senede iki kez kutlama gerçekleştiriyoruz. Amacımız kanser, böbrek gibi sürekli olarak tedavi altında bulunan çocuklarımızı tedavi ortamından uzaklaştırmak. Çocuklar için hastanelerin sadece iğneyle, doktorla ve hemşire ile anılan yerler olmadığını bilmelerini istiyoruz. Maskelerinin altındaki gülümsemelerden mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Düzenlenen etkinliğe katkı sağlayan herkese teşekkür eden Prof. Dr. Ertuğ sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Hasta sayımız her geçen gün artıyor, sosyal etkinliklerle bize destek olanların da sayısı artıyor. Kutlamamızda bize destek veren gönüllü sanatçılarımıza, öğretim üyelerimize, asistanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Onlar çocuklar için bazen ses sanatçısı bazen enstrüman sanatçısı bazen de palyaço oluyor. Bunlar gönül işi, destek veren herkese teşekkür ederim. ”

Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Dursun ise çocuk servislerinde tedavi gören 100 çocuğun farklı bir atmosferde eğlenmesini sağlamak istediklerini söyledi. Yrd. Doç.Dr.Dursun, “Onları mutlu edebildiysek bize ne mutlu. Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan oyun grubu, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, Sarı Melekler ve Grup Pediatri'nin katılımıyla geniş bir program düzenledik” dedi.

HASTA ÇOCUKLARA YILBAŞI PARTİSİ
HASTA ÇOCUKLARA YILBAŞI PARTİSİ
HASTA ÇOCUKLARA YILBAŞI PARTİSİ
HASTA ÇOCUKLARA YILBAŞI PARTİSİ
HASTA ÇOCUKLARA YILBAŞI PARTİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2010 Perşembe 11:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?