1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hastaları bezdiren inşaat!

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Kardiyoloji servisi'nde tedavilerinin steril ortamda yapılması gereken hastalar bir yandan matkap, çekiç sesleri, bir yandan işçilerin gürültüleri arasında sağlıklarına kavuşmayı bekliyor.

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi'nde devam eden inşaat çalışmaları, hastaları bezdirdi.

Yaklaşık 1 haftadır devam eden çalışmalarda fayanslar yenilenirken, tedavilerinin steril ortamda yapılması gereken hastalar ise çaresiz bu çileye boyun eğiyor. Servisin koridorunda matkap, çekiç ve işçilerin gürültüleri çınlarken, kalp hastaları ise uyumak için çaba harcıyor. Hastane personeli ise inşaat çalışmaları arasından hasta yakınlarına yemek servisi yapıyor.

Hastaların inşaat bitene kadar farklı servislere alınmasının doğru olacağını belirten hasta yakınları, steril olmayan bu ortamda hastalara yemek dağıtımı yapıldığını, odaların kapılarının ise açık tutulduğunu söylüyor. Öte yandan hastane yetkilileri ise kardiyoloji servisinde devam eden çalışmaların nedeninin elektrik tesisatının yenilenmesi olduğunu söylediler.

"Bu çalışmanın mecburen yapılması gerekiyor" diyen yetkililer, hastanenin tümünde yapılacak olan çalışmalar nedeniyle sıkıntı yaşandığını kabul ettiler. Daha önce kulak-burun-boğaz ve ortopedi servisinde tamamlanan çalışmanın kardiyoloji servisinde de en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden yetkililer, şunları söylediler:

"Daha önce bu servislerde yatan hasta sayısı az olduğu için hepsini farklı servislere alıp, çalışmaları tamamladık ama kardiyoloji servisinde bunu yapamıyoruz. Çünkü bu serviste yatan hastaların iyi takip edilmesi gerekiyor. Farklı servislerde bu takip zor. Ama yine de aksaklıklar olmaması için elimizden gelen tedbirleri alıyoruz. Bu çalışmanın amacı klima sisteminin iyileştirilmesidir. Antalya çok sıcak bir kent ve yaz döneminde çalışmayan klimalar hastalara daha büyük rahatsızlık verecek. Bu nedenle mecburen yapılması gerekiyor."
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 11:44:57
Güncelleme :23 Mayıs 2009 Cumartesi 11:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?