21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hastanede 'acil' hasta yoğunluğu

HASTANEDE 'ACİL' HASTA YOĞUNLUĞU

Gazipaşa Devlet Hastanesi acil servisine yılın ilk ayında başvuran hasta sayısının 20 bini aştığı bildirildi.

Gazipaşa Devlet Hastanesi'nin acil servisinde 2010 yılının Ocak ayında 12 bin hasta tedavi edilirken, 2011 yılının ilk ayında acile gelen hasta sayısında 8 bin artış yaşandı. Başhekim Mehmet Çınar, yaşanan yoğunluktan dolayı büyük sıkıntı çektiklerini, acil müdahale gerektiren hastaların, oluşan hasta kuyruğunda kaybolduğunu belirtti.

GRİP OLAN ACİL SERVİSE GELİYOR

Başhekim Çınar, vatandaşları aile hekimlerine gitmeleri konusunda uyararak, “Acil servisteki hasta sayısı binleri bulurken, aile hekimliklerinde bir tek bile sıra olmuyor. Gribe acil servisteki doktorun da, aile hekiminin de yazacağı ilaç aynı ilaç. Vatandaşlar, aile hekimine muayene olunca tedavi ücreti ödeyeceklerini sanıyorlar. Oysa acil servisteki durum neyse, aile hekimindeki durum da aynı. Her ikisinde de para ödenmiyor. Gerçekten acil müdahale gerektiren hastaların haklarını yememek için, gribe yakalanan vatandaşlarımızın aile hekimine gitmelerini tavsiye ediyorum. Böylelikle hastane yükünü hafifletir” dedi.

GRİBE KARŞI ÖNLEM

Gribin alınacak basit önlemlerle atlatılabileceğini belirten Başhekim Çınar, “Gribe yakalanan hastalar öncelikle bol bol dinlenmeliler. Nane, limon, ıhlamur gibi içecekler gribe iyi gelir. Ayrıca bol su tüketmeyi de ihmal etmesinler. Sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek de hastalığın hafif atlatılmasında etkilidir” dedi.

HASTANEDE 'ACİL' HASTA YOĞUNLUĞU
HASTANEDE 'ACİL' HASTA YOĞUNLUĞU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 10:57:03
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 11:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?