7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hastanede yine ‘güvenlikçi terörü’’

İKİ hafta önce kelepçeledikleri akli dengesi bozuk bir gence meydan dayağı atan Antalya Devlet Hastanesi güvenlik görevlileri, bu kez ziyaret saatleri dışında hastasına ilaç götürmek isteyen 46 yaşındaki Halis Hasaltun'u dövdü. Güvenlik görevlileri biber gazı sıkıp ellerini arkadan kelepçeledikleri Hasaltun'u, hastane polisinin gözü önünde dövmeyi sürdürdü.


Olay bugün öğle saatlerinde Antalya Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Halis Hasaltun, bir yakınının sağlık karnesine yazılan ilaçları eczaneden alıp hastaneye gelerek teslim etmek istedi. Ancak hastane güvenlikçileri ziyaret saati olmadığı gerekçesiyle Hasaltun'u hastaneye sokmak istemedi. İlaç getirdiğini ve teslim edip çıkacağını söylemesine rağmen 5 güvenlik görevlisi hastaneye sokmamakta diretti.

YÜZÜNE BİBER GAZI SIKTILAR

İddiaya göre güvenlik görevlilerinden biri, içeri girmekte ısrar ederse kelepçeleyerek gözaltına alacağını söyledi. Halis Hasaltun, sadece ilaç vermek istediğini yineleyince saldırıya uğradı. Güvenlikçiler, onlarca kişinin gözü önünde yere yatırıp yüzüne biber gazı sıktıkları Hasaltun'a kelepçe takıp tekmeledi. Çevredekilerin duruma müdahale etmek istemesi üzerine Hasaltun'u yerden kaldıran güvenlik görevlileri, hastane içerisinde bulunan polis noktasına götürüp dayağı burada sürdürdü. Olayı gören 3 güvenlik görevlisi daha diğerlerine katılarak, Hasaltun'u tekme tokat dövmeye devam etti.

‘TERÖRİSMİŞ GİBİ’

Çevredekiler hastane polisinin olaya kayıtsız kalması üzerine 155 Polis İmdat'ı arayarak polis çağırdı. Ancak gelen polisler de olayla ilgilenmek yerine öfkeli kalabalığa “Karakola gidip şikayet edin” demekle yetindi. Ağzı burnu kanlar içerisinde kalan Hasaltun, daha sonra polis otomobiline bindirilerek Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldü. Olaya şahit olanlar, “Adam sanki hasta yakını değil de bir teröristmiş gibi davrandılar. Güvenlik görevlilerinden biz de şikayetçi olacağız” dedi. Sert tartışmalar daha fazla büyümeden yatıştırılırken, hastane yönetimi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Antalya Devlet Hastanesi'nin güvenlik görevlileri 15 gün önce de akli dengesi bozuk bir genci kelepçeleyip dövmüş, olay hasta yakınlarının büyük tepkisini çekerken, hastane yönetimi olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 14:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?