21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hastaneye 'hasta tanıma sistemi'

Teknolojik gelişmelere ayak uyduran Manavgat Devlet Hastanesi, hasta tanıma sistemini hayata geçirdi.

Devlet hastanesi Başhekimi Mehmet Kuru, yeni uygulama ile hastaların kayıt bölümünde uzun süre kuyruk beklemesinin önüne geçildiğini belirtti. Hastanede günlük ortalama 3 bin 500 kişinin muayene olduğunu ifade eden Kuru, "Bu hastalarımızın kayıtları için 7-8 tane arkadaşımız görevlendirilmesine rağmen hasta ve hasta yakınları uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyordu. Yeni uygulama ile bunu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Vatandaşlarımız hastanemize gelerek kartlarını ücretsiz olarak alabilirler" diye konuştu.

Manavgat Devlet Hastanesinde yılda 700 dolayında hastanın emar çektirmek için Antalya'da anlaşmalı Devlet Hastanesine gönderildiğini belirten Başhekim Kuru, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Manavgat Devlet Hastanesinde emar hizmeti verileceğini müjdeledi.

Manavgat Devlet Hastanesinde hastaların tedavilerini en kısa sürede, en iyi şekilde yapmak için çalıştıklarını belirten Kuru, "Bildiğiniz gibi hastaların en çok beklediği yer, kayıt yapılan bölümler. Özellikle sabah saatlerinde 2-3 saat kayıt olma sırası oluyor. Bu kuyruklara son vermek amacıyla hasta tanıma sistemi getirdik. Bu sistem vatandaşlık numarası ile alınan barkotlar sayesinde hastaların daha az muayene sırası beklemesini sağlıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?