21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hatay mutfağı YÖREX'te

HATAY MUTFAĞI YÖREX'TE

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl ikincisi 28 Nisan- 1 Mayıs 2011 tarihlerinde EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'nın (YÖREX) tanıtım çalışmalarına Hatay'da devam edildi.

Hatay Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası, Dörtyol Ticaret Sanayi Odası, Turizm Kültür İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Antakya Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Kuseyri, farklı din ve mezheplerden insanların bir arada yaşadığı Hatay'ın mutfağıyla dünyada isim yapmış bir il olduğunu belirterek, ''Geçen yıl ilki gerçekleşen YÖREX'in çok başarılı geçtiğini biliyoruz. Bu yıl Hatay olarak ve ilçelerimizle birlikte, yöresel ürünlerimizle fuara katılacağız'' dedi.

Hatay mutfağının yanında el sanatları ve turizmi ile de ön plana çıktığını belirten Kuseyri, Hatay yöresinin halk oyunları ve başka kültürel değerleri de fuara taşıyacaklarını söyledi. Kuseyri, “TOBB olarak zaten bu fuarı destekliyoruz. Bu fuar TOBB'un öncülüğünde gelişerek devam edecektir" dedi.

Mehmet Ali Kuseyri, Hatay'ın kağıt kebabı, oruk, dövme (aşşur), semirsek, tepsi kebabı, humus, zahter salatası, künefe, peynirli irmik helvası, kabak tatlısı, cevizli biber, külü çökelek salatası, turplu tarator, patlıcanlı yoğurtlama, sarmaiçi, yumurta üccesi ile fuarda olacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 12:24:00
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 12:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?