16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Hava ambulansı zorunlu iniş yaptı

112 HELİKOPTERİ ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Alanya ilçesinde, solunum yetmezliği ve kalp ritmi bozukluğu bulunan 1 aylık bebek hava ambulansıyla hastaneye nakledilmek istenirken hava muhalefeti ile ambulans helikopter kalkış yaptığı piste zorunlu iniş yaptı.

Alanya Devlet Hastanesi'nde, geçen ay sekiz aylık olarak doğan Mehmet Efe Uğur adlı 31 günlük bebek solunum yetmezliği ve kalp ritim bozukluğu nedeniyle bugün ailenin isteği üzerine Antalya'ya nakledilmek istendi. Alanya Devlet Hastanesi'nden 112 Acil Servis Ambulansı ile alınarak Alanyaspor'a ait Zimbitlik antrenman sahasına götürülen Efe, 112 Hava Ambulans helikopterine nakledildi. Öğle saatlerinde solunum cihazına bağlı 1 aylık bebeği alarak havalanan ambulans Manavgat'tan hortum nedeni ile geçemeyince kalkış yaptığı tesislere zorunlu iniş yaptı.

Nabız sorunu yaşayan Efe için her türlü tedbiri alan sağlık görevlileri tekrar kara ambulansını çağırarak hava şartları düzelene kadar beklemeye başladı. Hava şartlarının normale döndüğü bilgisini Meteoroloji Müdürlüğü'nden alan 112 Hava Ambulansı görevlileri, tekrar kalkış yaparak Efe'yi Antalya'ya götürdü. Şevki ve Memnune Uğur çiftinin ilk çocukları olan Efe'nin Özel Anadolu Hastanesi'nde tedavi altına alınacağı öğrenildi.

112 HELİKOPTERİ ZORUNLU İNİŞ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 17:09:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 17:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?