21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Havalimanında acil durum tatbikatı

Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali'nde oluşabilecek acil durumlar karşısında organize olabilmek amacıyla acil durum tatbikatı yapıldı. 

Yangın Söndürme, İlk Yardım, Kurtarma ve Koruma Ekiplerinin yer aldığı tatbikatta, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Baş Müdürlüğü ve Havalimanı Emniyet Müdürlüğü de gözlemci olarak yer aldılar. 

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan, acil durumların tanıtılması, acil durumlarda harekat tarzları, görev ve sorumluluklar, haberleşme, birimler arası koordinasyon, tahliye yolları ile toplanma bölgelerinin tanıtımı, terminal risk haritasının tanıtılması gibi acil durum eğitimlerinin uygulamasını içeren bir senaryo üzerine kurulu olan acil durum tatbikatında şimdiye kadar alınan eğitimlerin uygulaması yapıldı. 

Çelebi-IC Terminali çalışanlarının yanı sıra iş ortaklarının da katıldığı, Terminal Kriz Yönetim Kurulu tarafından sevk ve idare edilen tatbikatı sorunsuz geçiren terminal yönetimini temsilen açıklama yapan AYTerminal2 Genel Müdürü Sayın Ferda Yakar; "Havalimanı terminalleri kritik noktalardır. Dolayısıyla biz de AYT2 olarak her türlü krize karşı hazırlıklı olmalıyız. Bugünkü tatbikat bizlere olası kriz anında nelerin gözden kaçırılmaması gerektiğini gösterdi" dedi. 

Tatbikat, otoparkta çıkartılan sembolik yangına, AYTerminal2 ekibinin başarılı müdahalesi ile sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 16:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?