1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Havalimanında bilgi kirliliğine son!

Antalya Valiliği Havalimanı Mülki İdare Amirliği, havalimanında oluşan bilgi kirliliğine açtığı internet sitesiyle son verdi.

Türkiye'de turizmin göz bebeği durumundaki Antalya Havalimanı her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlıyor. Havalimanında uçakların rötar yapması, herhangi bir acil durum oluşması halinde ortaya büyük bir bilgi kirliliği çıkıyor. Havalimanı ile ilgili bilgi kirliliğinin önlenmesi için kolları sıvayan Antalya Valiliği Havalimanı Mülki İdare Amirliği oluşturduğu www.antalyahavalimani.gov.tr, http://www.antalyahavalimani.gov.tr isimli internet sitesi ile bu duruma son verdi.

Konu hakkında bilgi veren Antalya Havalimanı Mülki idare Amiri ve Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, "2007'de yaşanılan uçak kaçırma girişiminden sonra ortaya büyük bir bilgi kirliliği çıktı. Biz de ortaya çıkan bu bilgi kirliliğinin önlenmesi için o günden bu yana çalışmaya başladık. Sonunda bu siteyi açmaya karar verdik" dedi. Türkçe, Almanca, İngilizce ve Rusça hizmet veren bir site oluşturduklarını anlatan Balcıoğlu, şunları söyledi:

"Sitemizde bilgi kirliliğine neden olan durumlara elimizden geldiğince açıklık
getirmeye özen gösteriyoruz. Site içerisinde uçuş bilgileri, yolculara özel bölümler oluşturarak Antalya Havalimanı hakkında merak edilen her konu hakkında bilgi verdik. Ayrıca bir acil durum söz konusu olduğunda bu siteden açıklanacak. Böylece hem bilgi kirliliğinin önüne geçilecek hem de yolcuların ulaşmak istedikleri tüm bilgilere buradan erişmesi sağlanmış olacak."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?