22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Havalimanının işletim hakkı ICF'nin

ANTALYA HAVALİMANININ 15 YILLIĞINA İŞLETİM HAKKINI ICF ÜSTLENDİ

Uluslararası Antalya Havalimanı'nın işletim hakkını 15 yıl daha işletecek olan ICF Airports, 100 milyon euro harcayarak yaptırdığı yeni iç hatlar terminalini Mart ayında hizmete açıyor.

ICF Airports Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Çeçen, uluslararası Antalya Havalimanı'na 100 milyon euro harcayarak yaptırdığı yeni iç hatlar terminalini tanıtarak şirketin hedeflerini açıkladı. Antalya Havalimanı CIP Salonu'nda düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çeçen ile birlikte ICF Airports Genel Müdürü Ferda Yakar, Eş Genel Müdürü Alexander Laukenman, Kurumsal İletişim Sorumlusu Tuğba Soğukpınar katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Serhat Çeçen, şöyle konuştu: "İç

Hatlar Terminali ve havalimanındaki yenileme yatırımlarına 100 milyon euro harcama yaptık. 17 bin metrekare olan iç hatlar terminalini 35 bin metrekareye çıkartarak kuleyi yeniledik. Olası elektrik kesintilerine önlem almak için 8 megawatt kapasiteli doğal çevrim elektrik santrali yaptık."

15 yıl süreyle işletecekleri havalimanında sözleşmede taahhüt etmemelerine rağmen özverili yatırımlar yaptıklarını açıklayan Çeçen, şunları söyledi: "Havalimanının işletmesini 2007 yılında devraldık. 2009 yılında 18 milyon 700 bin yolcuya hizmet verdik. Havalimanı kapasite itibariyle Avrupa'da 21'inci dünyada 70'inci sırada yer alıyor. Şu an Antalya Havalimanı terminallerinden 286 noktaya 333 hava yolu ile ulaşım sağlanıyor. 2010 yılında 20 milyon yolcuya hizmet vermeyi hedefliyoruz. Kapasitemiz 25

milyon. Bu kapasiteye ulaştığımızda Avrupa'nın 5'inci havalimanı olacağız. Bugüne kadar ödememiz gereken 3 milyar doların yüzde 30'unu ödedik. Bundan sonra 15 yıl süre ile her yıl 150 milyon dolar kira ödeyeceğiz."

Antalya Havalimanı'nın yanı sıra yurt dışındaki havalimanı işletmeciliğiyle de ilgilendiklerini bildiren Çeçen, sözlerine şöyle devam etti: "Kosova'daki 1 milyon 500 bin kişi kapasiteli Priştina havalimanı ile ilgileniyoruz. Burada ön yeterlilik aldık. Nisan ayında rakip 2 şirket ile birlikte ihaleye gireceğiz. Yap-işlet-devret modelli ihalenin kira süresi 20 yıl. İhaleyi kazanırsak Antalya'da olduğu gibi burada da terminal ve ek üniteler inşa edeceğiz."

İç hatlar terminali, kule, enerji santrali ve iklimlendirmeye 100 milyon euro yatırım yaptıklarını bildiren Çeçen, bundan sonra Antalya'da sosyal sorumluluk ve kültürel projelerde yer alacaklarını bildirdi. Bu çerçevede Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim veren sivil havacılık bölümü için yeni bir bina yapmak için harekete geçtiklerini açıklayan Çeçen, "Antalya'da ihtiyaç duyulan her konuda sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" dedi.

Çeçen, Antalyaspor forma reklamıyla ilgili bir soruya şöyle karşılık verdi: "Antalya'da Antalyaspor'a destek vermediği yönünde bir izlenim oluştu. Ancak bizimle bu konuda Antalyaspor yönetiminden bir talep gelmedi. Biz de basından öğrendik. Yatırım yaptığımızdan dolayı 2009 yılı içerisinde sosyal sorumluluklara yeterli destek veremezdik. Bundan sonra Antalyaspor doğru adres ise destek sağlarız."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 12:55:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 17:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?