21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hayalini arkadaşları gerçekleştirdi

Antalya'da, bir hakimin çarpması nedeniyle yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren motosiklet sürücüsü 18 yaşındaki şampiyon yüzücü Burak Altun'un organ bağışı kampanyası hayalini arkadaşları gerçekleştirdi.

Arkadaşları, Altun'un tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde organ bağışı kampanyası başlattı. Antalya'da 2 gün önce meydana gelen trafik kazasında, Bölge İdare Mahkemesi'nde görevli hakim M.B.'nin kullandığı 01 FY 717 plakalı otomobil Antalya Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsa Altun'un 18 yaşındaki oğlu Burak Altun'un kullandığı 07 VZ 328 plakalı motosiklete çarpmıştı.

Kazada, 12 madalyası bulunan şampiyon yüzücü 18 yaşındaki liseli Burak Altun yaralanıp 2 gündür yoğun bakım ünitesinde bilinci kapalı bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Kafatasında kırık olduğu ve beyninde ödem bulunduğu öğrenilen Altun yaralanmasaydı bugün 'Bırakın gözleriniz bin yılını görsün' isimli organ bağışı kampanyasını başlatacaktı. Altun'un bu hayalini arkadaşları hastane önünde gerçekleştirdi.

Hastane önünde nöbet tutan Altun'un arkadaşları uzun süre ağlayarak birbirlerine sarıldı. Organ bağışıyla ilgili gazetelerde çıkan haberlerden oluşan sergiyi gözyaşları içerisinde tanıtan arkadaşlarından biri, "Burak yaşama sevinci olan bir çocuktu. Her zaman güler ve bize hayatın güzelliklerinden bahsederdi. Kazada yaralanmasaydı bugün onunla birlikte bu sergiyi açacaktık. Bu sergiyi ona destek vermek amacıyla tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesinde açmayı uygun bulduk. Bizim arkadaşımız güçlüdür mutlaka bir gün ayağa kalkacaktır. Bizi şu an gördüğüne hissettiğine eminiz. Herkes Burak için dua etsin" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli baba İsa Altun ise, "Umarım oğlum bu sergiyi görecektir. Onun en büyük hayali organ bağışı sergisi açmaktı. Oğlum bir gün mutlaka ayağa kalkacaktır" diye konuştu. Hastaneye gelen ve ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenen anne Ayşe Altun ise oğlunun arkadaşlarına sarılarak uzun süre ağladı.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde görevli Uzman Doktor Levent Yücetin ise "Burak Altun her gün gazetelerde gördüğü organ nakliyle ilgili haberleri keserek arşiv yapmış. Organ nakliyle ilgili Türkiye'deki en büyük arşivi yapmış. Onun başlattığı bu organ nakli kıvılcımı umarım tüm Türkiye'ye yayılır. Liseli bir öğrencinin bu kadar düşünceli olması bizi çok duygulandırdı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 14:52:36
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 14:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?