7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hayata yeniden dönüş

Antalya'da doktorların, "Bir hafta içerisinde karaciğer nakli yapılmazsa ölür" dediği lise öğrencisi 4 gün sonra yapılan karaciğer nakliyle hayata döndü.

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan Dürdane-Uğur çiftinin tek oğlu olan doktorların "bir haftalık ömrü var" dediği Tacettin Şimşek, İzmir'de trafik kazasında hayatını kaybeden bir üniversite öğrencisinden gelen karaciğerle hayat buldu. Finike Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Tacettin Şimşek, bir ay önce okulda aniden rahatsızlandı. Finike sağlık ocağında yapılan muayenesinin ardından akut karaciğer yetmezliği teşhisi ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Tacettin Şimşek'in yapılan kontrollerinde karaciğerinin tamamen bitmiş olduğu tespit edildi. Doktorların, "Bir hafta içerisinde nakil olması gerekir. Aksi takdirde yaşama şansı çok az" dediği Tacettin Şimşek için korku ve dram dolu bir haftalık bekleyiş başladı.

Anne Dürdane Şimşek oğlu için fedakarlık yaparak nakil için gerekli tahlillerin yapılmasını istedi. Kan ve doku uyumunun tespit edilmesinden sonra ameliyata hazırlanan anne, İzmir'den gerekli karaciğerin gelmesinin ardından son anda ameliyattan çıkarıldı. İzmir'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden bir üniversite öğrencisinden alınan karaciğer Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Ünitesi'nde Yrd.Doç.Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığında yapılan başarılı bir operasyonla Tacettin Şimşek'e nakledildi. Ameliyatla yeniden sağlığına kavuşan Tacettin Şimşek, hastaneden çıktıktan sonra 9 yaşındaki kız kardeşi Selin'i doyasıya öpmek istediğini söyledi. Okulu ve arkadaşlarını çok özlediğini anlatan Tacettin Şimşek, tedavisinin sona ereceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

Anne Dürdane Şimşek ise oğlunun aniden ortaya çıkan hastalığı karşısında yaşadığı zor günleri gözyaşları içerisinde anlattı. Oğlu yeniden sağlığına kavuştuğu için sevinçli olduğunu söyleyen Dürdane Şimşek, şöyle konuştu: "Doktorların acil karaciğer nakli yapılması yönündeki açıklamaları üzerine büyük bir şok yaşadık. Ben nakil için gerekli hazırlıkları yaptırdım. Ancak ameliyata girmemize dakikalar kala İzmir'den gelen karaciğer oğluma nakledildi. Bugün bir hafta geçti. Oğlum her geçen gün biraz daha iyiye gidiyor. Organ bağışında bulunan aileye ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 15:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?