16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Hayata yeniden 'merhaba' dediler

HAYATA YENİDEN 'MERHABA' DEDİLER

Antalya'da, beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki Şerife Gürler'in organları üç kişiye hayat verdi

Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde gerçekleştirilen operasyonla, Şerife Gürler'in karaciğeri Tolga Duman'a (16), böbreklerinden biri Salih Gürakar'a (38) diğer böbreği de Atnan Başçay'a (49) nakledildi.

Bağışlanan organlarla yeniden hayat bulan kuaför Salih Gürakar, bağışçının ailesine minnettar olduğunu belirterek, "Başkasının böbreği ile yaşama tutundum. Çok mutluyum. Ben de kalbimi ve karaciğerimi başka hayatları kurtarmak için bağışladım. Kadavradan organ

bağışının artmasını istiyorum. Eğer bağışçı aile bu böbreği vermeseydi organlar toprakta çürüyecekti ama bağışlayarak bizleri sağlığımıza kavuşturdular. Binlerce organ bekleyen hasta var onların da sağlıklarına kavuşmasını istiyorum" dedi.

Afyonkarahisar'da bir okulda müdür olarak görev yapan Atnan Başçay da, gece yarısı gelen telefonla böbrek nakli olacağını öğrendiğini kötü hava koşullarına rağmen Antalya'ya ulaştığını söyledi. "Her organ bağışı bir hayat kurtarır sloganından hareketle organ bağışı konusunda toplumumuzun bilinçlenmesini istiyorum" diyen Başçay, yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

BİNLERCE KİŞİ ORGAN BEKLİYOR

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç.Dr. Ayhan Dinçkan bağışlanan her organın bir hayat kurtarmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Doç.Dr. Dinçkan, binlerce hastanın organ beklediğini belirterek "Organ bağışının artmasını ve daha çok kişinin yaşamının kurtulmasını umuyorum" dedi.

HAYATA YENİDEN 'MERHABA' DEDİLER
HAYATA YENİDEN 'MERHABA' DEDİLER
HAYATA YENİDEN 'MERHABA' DEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 13:50:05
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 17:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?