15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hayata yeniden 'merhaba'

ÜNLÜ MEKANİKER HAYATA YENİDEN MERHABA DEDİ

Fethiye'de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ödüllü teknik bakım elemanı Timo Oscar Virtanen, hastanede geçirdiği bir dizi operasyon sonrası yeniden hayata döndü.

SpeedBrain BMW Enduro Takımı'nın ödüllü teknik bakım elemanı Timo Oscar Virtanen, bilinci kapalı olarak sevk edildiği Memorial Antalya Hastanesi'nde bir dizi operasyon geçirdi. Kaza geçirdiği araçta sıkışan ve zorlukla çıkarılan Finlandiya asıllı 33 yaşındaki Virtanen'in sol elinin parmakları, başarılı bir operasyonla kesilmekten kurtarıldı. Memorial Antalya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Op.Dr. Kemal Gökkuş, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından ameliyata alınan Virtanen'in sağlık durumu

ile ilgili olarak, "Hastanın sol el radius kemikteki parçalı kırığı, yeni teknik plak vidalama yöntemiyle tedavi edildi. Birinci tarak kemiğindeki parçalı ve açık kırığı K teliyle geçici olarak sabitlendi. El başparmak uzun kemiğindeki açık ve parçalı kırık minik vidalarla anatomik olarak sabitlendi" dedi.

Ameliyatta açık yaralarındaki ölü ve mikroplu dokuların temizlenerek açık pansuman yapıldığını ifade eden Operatör Dr. Gökkuş, "Operasyondan 3 gün sonra da uyluktan alınan deri greftiyle (doku nakli) açık yaralar kapatıldı. Hastamızın çok uzun ve zor geçen ameliyatı ile devamındaki yoğun tedaviler sonrasında hastanın sol el başparmağı kesilmekten kurtarıldı" diye konuştu.

Operatör Dr. Kemal Gökkuş, Virtanen'in tedavisine Münih'te devam edilmesinde tıbben bir engel olmadığı için doktoru ile iletişime geçilerek ambulans uçak ile sevk edildiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 11:56:00
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 12:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?