1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hayata yeniden 'merhaba'

İNGİLİZ HASTA DOĞUM GÜNÜNDE HAYAT BULDU

Antalya'da göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kalbe giden 2 ana damarının tıkalı olduğunu öğrenen İngiliz hasta, by-pass ameliyatı ile hayat buldu.

Doğum gününde gerçekleştirilen ameliyatın ardından İngiliz hasta, doktorlarıyla birlikte pasta keserek doğum gününü kutladı.

İngiltere'de yaşayan Dennis ve Barbara Rendell çifti 26 yıldır tatile geldikleri Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Adrasan beldesine yerleşmeye karar verdi. Yaklaşık 6 senedir Adrasan'da yaşayan İngiliz Barbara Rendel, göğüs ağrısı şikayetiyle Antalya'daki Özel Yaşam Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerde İngiliz hastanın 2 ana damarının tıkalı olduğu ve kalp krizi geçirme ihtimalinin yüksek olduğu belirlendi. İngiliz hasta, Kardiyolaji Uzmanı Dr. Birol Say, Damar Cerrahı Op. Dr. Afsin

Yaveri ve Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Özdal Arslan'ın da yer aldığı ameliyata alındı. Doğum gününde yapılan ameliyat ile yeniden hayat bulan Rendell, ameliyatın ardından doktorlar ile doğum gününü kutladı. Doğum günü pastasını keserek ilk parçayı kendisini yeniden hayata döndüren Doktor Birol Say'a yediren İngiliz hasta, kendisini çok iyi hissettiğini söyledi.

Durumunu Türkçe olarak 'Maaşallah' diye anlatan Rendell, "Doğum günümde ameliyat olarak yeni bir hayata başladım. Ameliyatın doğum günüme denk gelmesinden çok beni doktorların hızı şaşırttı. Çünkü İngiltere'de kalp krizi geçirmiştim ve gittiğim hastanede bana 10 ay sonraya randevu verip 2 adet stent takmışlardı. Türkiye'de bu sürenin daha hızlı olacağını tahmin ediyordum. Ama 2 gün içerisinde ameliyat olarak sağlığıma kavuştum" dedi.

Gazetecilerin "Neden Türkiye'ye yerleştiniz?" şeklinde sorusuna Rendell, "26 yıldır her yaz Adrasan'a tatile geldik. Burada çok iyi arkadaşlıklar edindim. Emekli olunca da gerçek dostlarımızın yanına yerleşmeye karar verdik" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Say ise, "Doğum gününde ameliyat olması sebebiyle ona bir bebek gibi bakıyoruz. Hastaneye geldiğinde 2 ana damarı da tıkalı haldeydi. Gerçekleşen ameliyatın ardından şu an sağlık durumu iyi" dedi.

İNGİLİZ HASTA DOĞUM GÜNÜNDE HAYAT BULDU
İNGİLİZ HASTA DOĞUM GÜNÜNDE HAYAT BULDU
İNGİLİZ HASTA DOĞUM GÜNÜNDE HAYAT BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 15:12:00
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 15:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?