16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Hayırsever işadamının gözyaşları...

HAYIRSEVER İŞADAMINI AĞLATAN KOMPOZİSYON

Antalyalı hayırsever iş adamı Mehmet Cadıl, bir öğrencinin kendisi için yazdığı kompozisyonu okuyunca duygusal anlar yaşadı.

Antalya'nın Korkuteli İlçesinde eğitim veren Yaşar Sadi Tekin İlköğretim Okulu'nun 8'inci sınıf öğrencileri rehberlik tanıtım ve yönlendirme çalışmaları kapsamında 1 ay önce tercih yapacakları okullara yönelik tanıtım gezisine çıkmışlardı.

Bu gezi sırasında sınıf öğrencisi Şehrinaz Solmaz ile tanışan Antalyalı hayırsever iş adamı Mehmet Cadıl, Solmaz'ı okulunda ziyaret etti.

Okulu Müdürü Süleyman Çetin, Müdür Yardımcısı Ali Özcan ve Rehber Öğretmen Hafize Öztürk ile sohbet eden iş adamı Mehmet Cadıl, öğrencilere seslenerek, "Lütfen okuyun çocuklar. Siz Türkiye'nin geleceğisiniz. Daha iyi şartlarda eğitim alabilmeniz için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Öğrencilerimizin iyi şartlarda eğitim alması başarılarını da etkiler. Çocuklarımızın başarıları ise Türkiye'nin geleceğini belirler. Yeter ki çocuklarımız okuma azminde olsunlar. Eğitimsizlik bir ülkenin başına gelebilecek en kötü şeydir" dedi.

Bu sırada kendisi için yazılan kompozisyonu dinleyen Cadıl, duygusal anlar yaşadı. Hayırsever iş adamı Cadıl'ı kendisine örnek aldığını söyleyen öğrenci Şehrinaz Solmaz ise, "Mehmet Amca, çok zorluklar altında yetişerek bu noktalara gelmiş. Burdur'un Bucak İlçesine 2 okul, 1 hastane, Korkuteli'ne de 1 okul kazandırmış bir iş adamı."dedi.

HAYIRSEVER İŞADAMINI AĞLATAN KOMPOZİSYON
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 14:33:05
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 17:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?