21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hayvan barınağına yoğun ilgi

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan hayvan barındırma, tedavi ve rehabilitasyon merkezi yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor

Kemer Belediyesi tarafından yaptırılan hayvan barındırma, tedavi v e rehabilitasyon merkezinde 18'i yavru olmak üzere 69 köpek ve 11 köpek bulunuyor. Çeşitli sebepler ile yaralanan kedi ve köpeklerin tedavisinin de yapıldığı merkeze hayvanlarını bırakmak isteyen tatilciler rezervasyon yaptırıyor. Ayrıca merkezde bulunan 173 kedi ve köpekde vatandaşlar tarafından sahiplenildi.

Merkeze turistlerin de büyük ilgi gösterdiğini anlatan Kemer Belediyesi'nde görevli Veteriner Hekim Adnan Öney, " Bu hayvanların önemli bir bölümü bir şekilde sahiplenilmiş ancak çeşitli nedenlerle sokağa terkedilmiş hayvanlardır. Bir kısmı da koşulların değişmesi nedeniyle sahiplerince bakılmayacak oldukları için bırakılan hayvanlardır" dedi.

Hayvanların merkezde cinsiyetlerine bakılmadan fizyolojik koşulları uygunsa kısırlaştırıldığını söyleyen Öney, "Merkezde bulunan hayvanlarımız iç ve dış parazitlerden arındırılmakta, aşılanmakta ve sahiplendirilmektedir. Sahiplendirilmede titiz davranılmaktadır. Sosyal ekonomik yapısı hayvan bakmaya beslenmeye uygun olan hayvanları gerçekten sevdiği güvenini veren 16 yaşın üstündeki herkes bu merkezimizden kedi ve köpek edinebilmektedir. Bu güne kadar 173 adet kedi ve köpek bu şekilde sahiplendirildi" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?