7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hazinelere özel güvenlik

Antalya'da Binbir Gece Masalları'nın anlatıldığı Kum Festivali içerisinde bulunan Kırk Haramiler'e ait hazinelerin ziyaretçiler tarafından hatıra için alınması üzerine yönetim tarafından özel güvenlik elemanları görevlendirildi.

Antalya'da 5 bin metrekarelik üzerine kurulu Binbir Gece Masalları temalı 2. Uluslararası Kum Heykel Festivali içerisinde bulunan Ali Baba ve Kırk Haramiler bölümündeki kumdan paraların ziyaretçiler tarafından alınması üzerine organizatörler harekete geçti. Alınan paraların yerine yenilerini koyan organizatörler, paraların yeniden alınması üzerine köklü bir çözüm buldu. Beach Park'ta görevli özel güvenlik elemanları Kırk Haramiler'e ait olan sandık ve küp içerisinde bulunan kumdan paraları 24 saat koruma altına aldı. Sandık ve küpün başında bekleyen güvenlik elemanları kumdan paralara dokunmak ve almak isteyen ziyaretçileri uyarıyor.

Antalyalı "Ali Babalar"dan korunmak için böyle bir uygulamaya geçtiklerini söyleyen Kum Heykel Festivali Organizatörü Çağdaş Alagöz, "Küp ve sandık tamamen kumdan paralar ile doluydu. Ancak bu paralar ilk ayda bitti. Yeniden yaptık ve koyduk ancak yine alındı. Biz de köklü bir çözüm bularak güvenlik elemanları koyduk. Artık paralar alınmıyor. Antalyalılar'ın özellikle heykellere zarar vermeme konusunda biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Heykellerimizin üzerine çıkarak fotoğraf çektiren yerli ve yabancı turistler yüzünden heykellerde bozulmalar meydana geliyor. Bu nedenle sürekli yeniliyoruz. Yeni ziyaretçilerin de heykelleri orijinal haliyle görmesi için insanların daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 10:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?