7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hazineye ait arsalar satışa çıktı

Antalya'nın Kemer ve Korkuteli ilçelerinde bulunan hazineye ait arsalar Antalya Defterdarlığı'nca satışa çıkarıldı. 

Antalya Defterdarı Hidayet Mat tarafından yapılan yazılı açıklamada, atıl durumda bulunan Hazineye ait taşınmazları ekonomiye kazandırmak hem de Antalya'nın ekonomik yönden gelişimini arttırmaya dönük olarak katkı sağlamak amacıyla arsa ve arazi satışlarına devam edildiği belirtildi. 

Korkuteli ve Kemer ilçelerinde 2007 Yılı Mart ayı içerisinde taşınmaz mal satış ihaleleri yapılacağı belirtilen açıklamada, "Korkuteli İlçesinde, Varsak Yaylası ile Dereköy ve Kızılcadağ Köylerinde 7 adet taşınmaz malın satış ihalesi 06 Mart 2007 Salı günü yapılacaktır. Bu ihalede satışa çıkarılan taşınmazlardan Varsak Yaylasında bulunan bin 250 metrekare yüzölçümlü ve 19 bin 500 YTL değerinde, 3 adet taşınmaz mal imar planında konut alanı olarak ayrılmış, 52 bin 723 metrekare büyüklüğünde, 146 bin 700 bin YTL değerinde 4 adet taşınmaz ise plansız sahada kalmaktadır. 

Kemer İlçemizde ise, Merkez Mahallesi ve Çamyuva Beldesinde, imar planında konut alanına ayrılmış 9 adet taşınmazın satış ihalesi 14 Mart 2007 Çarşamba günü yapılacaktır. İhalede satışa çıkarılan taşınmaz mallar 8 bin 532 metrekare büyüklüğe sahip olup, toplam değeri ise 2 milyon,.135 bin 500 YTL'dir. Ayrıca, bilindiği üzere, yapılan satışlarda satış bedelinin en az dörtte birinin peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımları 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirilmiş olup bu taksitlere aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacaktır." denildi. 

Hazineye ait arazilerin ekonomiye kazandırılması amacıyla satışa sunulan arsa ve araziler hakkında ayrıntılı bilgiler liste halinde Antalya Defterdarlığı web sitesi (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) adresinde yayınlandığı belirtilerek, ilgili vatandaşların konuyla ilgili olarak Antalya Defterdarlığı Kemer ve Korkuteli Malmüdürlüklerinden ayrıntılı bilgi alabileceği kaydedildi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 14:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?