1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hedef; Dünya Şampiyonası!

Türkiye Genç ve Yıldız Okçuluk Milli Takımı, ABD'nin Utah eyaletinde 64 ülkeden 800 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası'na, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı Beldesi'ndeki Kamelya World Otelleri'nde kamp yaparak hazırlanıyor.

Genç ve yıldızlarda aralarında dünya şampiyonlarının da bulunduğu toplam 12 sporcudan oluşan Türk Milli Takımı, dünyaca ünlü Koreli başantrenör Jeongho Kim, antrenörler Vedat Erbay, İzzet Tekeli ve Alper Aytaçoğlu gözetiminde hazırlıklarını sürdürüyor.

Kamp hakkında bilgi veren Antrenör Vedat Erbay, gençler ve yıldızlar olmak üzere iki kategoride yapılacak olan şampiyonaya her iki kategoride bayanlar ve erkeklerde üçer olmak üzere 12 sporcu ile hazırlandıklarını belirtti. Erbay, "Bu şampiyonanın bir özelliği de, şampiyonadan hemen sonra Singapur'da ilk kez gerçekleştirilecek olan Gençler Olimpiyatları'nın seçmeleri özelliğini taşıması" dedi. Önümüzdeki yıl yapılacak olan Gençler Olimpiyatları'nın, Dünya Şampiyonası'nın kota yarışması olduğunu ifade eden Erbay, şunları söyledi:

"Kotayı geçenler Singapur'da olimpiyatlarda yarışma hakkı elde edecekler. Sporcularımız moral ve teknik olarak oldukça iyi duruma geldiler. 10 Temmuz'da kampı tamamlayarak şampiyonanın yapılacağı Utah'a gideceğiz. Amacımız, iyi dereceler elde ederek önümüzdeki yıl ilk kez yapılacak olan Gençler Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etmek"

2006 yılında Meksika'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda önemli başarılara imza atan genç takımda bulunan Yusuf Çorba, ABD'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda en iyi dereceleri alarak döneceklerine inandığını söyledi. ABD'nin Utah eyaletinde yapılacak olan dünya Şampiyonasında Türkiye'yi şu isimler temsil edecek:

Genç Erkekler: Yusuf Çorba, Sermet Çınar ve Fatih Bozlar
Genç Bayanlar: Özge Çözer, Cansın Aznevi ve Zeynep Işılsu Ünal
Yıldız Erkekler: Osman Ekşi, Mehmet Seyit Zor ve Yağız Yılmaz
Yıldız Bayanlar: Aybüke Aktuna, Begümhan Ünsal ve Neslihan Çakıroğlu
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 22:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?