16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Hem korkuttu hem eğlendirdi

AVRASYA SİRKİ VATANDAŞLARI HEM KORKUTTU HEM EĞLENDİRDİ

Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olan Avrasya Sirki'nde yılan, aslan ve kaplanlarla Antalya'da gerçekleştirilen gösteriler izleyenleri hem korkuttu hem eğlendirdi.

Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olan Avrasya Sirki, Antalya'da gösterilerine devam ediyor. Konyaaltı Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Aktur Lunapark yanına kurulan 2 bin kişilik sirk çadırındaki gösterileri çok sayıda vatandaş izledi. Antalyalılar tarafından büyük ilgi gören sirk, akrobat gösterileri ve ateş oyunları ile başladı. Sihirbazın birbirinden ilginç gösterileri ilgi ile izlenirken, yaklaşık 2 saat süren gösteride ip cambazları, akrobatlar, ateşbazlar ve jimnastikçiler büyük alkış

topladı. Küçük bir çocuğun kobra yılanıyla gösterisi heyecanla izlenirken, seyirciden en fazla alkışı ise Türk bayrağı açan akrobatların gösterisi aldı. Sirkin son bölümünde ise yılan, aslan ve kaplanlar sahneye çıkarken, heybetleriyle korkutan aslanların, terbiyecinin önünde yaptıkları ilginç şovlar ilgi çekti. Gösterilerin ardından vatandaşlar dev yılanlarla fotoğraf çektirdiler.

4 Nisan tarihine kadar çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri gösterilerine devam edecek olan Avrasya Sirki'nin Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yağcızeybek, "Bugün dünyada ulaşılan sirk sanatlarındaki mevcut seviye ve birikimin en önemli sebebi, Osmanlı döneminde gerçekleştirilen halk şenliklerinde uygulanan üst düzey gösteri metod ve tekniklerle sirk sanatlarının bir zirve yaşaması ve 16. yüzyıldan itibaren bu birikimin dünyaya yayılmasıdır. Bunun en somut örneklerinden biri, gösterilerini

Avrasya Sirki'nde sürdüren ve 'Dünyanın en genç aslan terbiyecisi' unvanına da sahip olan Mısırlı Hamada Kouta'nın bundan 180 yıl önce Mısıra yerleşmiş bir Türk gösteri kolu ağası Hasan beyin torunu olmasıdır. 19. yüzyılın sonlarında oyuncu kollarının dağılması ile dünyanın birçok ülkesine dağılan gösteri sanatçıları ve Türk cambazları, gittikleri tüm ülkelerde kurulan sirklerin öncüleri olmuşlardır" dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise konuşmasında, geleneksel şenlik kültürümüzün bir parçası olan sirk sanatlarının genç kuşaklarca izlenmesi ve gelecek kuşaklara soyut kültür mirası olarak aktarılmasını amaçlayan bir sosyal proje olarak, Antalya il merkezinde eğitim gören başarılı 6 bin ilköğretim öğrencisinin yanı sıra, tüm engelli vatandaşlar, gaziler, şehit aileleri, huzurevi ve yetiştirme yurdu sakinleri ile birlikte yaklaşık 12 bin kişiye ücretsiz gösteri sunulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 10:34:00
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 11:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?