16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

HEM müdürüne iftira cezası

HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRÜNE İFTİRA CEZASI

Antalya'nın Finike İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çiğdem Aytekin'e, iftira suçlaması nedeniyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çiğdem Aytekin hakkında Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, İlçe Seçim Müdürü Gürsel Özdemir ve Finike Nüfus Müdürü Fatma Şengül Eroğlu'nun açtığı 'iftira' davası sonuçlandı. Finike Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sonucunda Çiğdem Aytekin, iftira suçu işlediği gerekçesiyle TCK'nın 268/1 maddesi gereğince 1 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. Aytekin'in duruşmadaki hal ve tavırları, ve daha önce bir sutan mahkum olmaması nedeniyle cezası 10 aya indirilirken, cezası 5 yıl ertelendi. Aytekin'in 5 yıl süre ile kasten b ir suç işlemediği takdirde davanın düşeceği belirtildi. Aytekin'in kararı temyiz hakkının da bulunduğu bildirildi.

29 Mart yerel seçimleri öncesinde Demokrat Parti'den Belediye Başkanlığı adaylığını açıklayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aytekin, o dönem seçimlerde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek Başkan Dülgeroğlu ile Seçim Kurulu Müdürü Özdemir ve Nüfus Müdürü Şengül hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılığın yaptığı araştırma sonucunda seçimlerde usulsüzlük yapılmadığı belirlenince Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aytekin hakkında 'iftira' davası açılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 18:14:02
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?