7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hem üretiyor, hem kazanıyorlar

Korkuteli ilçesi Mesleki ve Teknik eğitim merkezi giyim bölümü öğrencileri, 2 yıldır öğrendikleri bilgilerden faydalanarak diktikleri tekstil ürünleriyle harçlıklarını çıkarıyorlar. 

Giyim Üretim atölyesi 11. sınıf öğrencilerinin bilgi ve becerilerini ürüne dönüştürdüklerini belirten giyim öğretmenleri Azime Aksarı ve Zeynep Yaşa, “Çocuklarımız gelen siparişler doğrultusunda hem siparişe uygun olarak üretim gerçekleştiriyorlar hem de diğer zamanlarda okulumuz için yapılan kermesler için ürün hazırlıyorlar. Öğrencimizin bir bölümü ev tekstili üzerine üretim yapıyor, bir bölümü dışarıdan gelen etek siparişlerini dikiyor. Çocuklarımız burada özveriyle üretim yapıyorlar." dedi. 

Giyim bölümü şefi Azime Aksarı, üretim yaparken toplu siparişlere önem verdiklerini ifade ederek, "Örneğin, talep olduğunda bayram törenleri için okulların kıyafetlerini hazırlıyoruz. Onun dışında bireysel siparişler geliyor. Okulumuzdaki öğretmen arkadaşlarımızın ve çevredeki tanıdıklarımızın pantolon, ev tekstili, penye gibi siparişlerini dikiyoruz. Mesleki eğitim merkezinde öğrenim gören kız öğrencilerin eteklerini giyim bölümü öğrencileri üretti. Bu ürün oldukça beğenildi. Okulumuzun döner sermayesi var. Öğrencilerimiz diktikleri sipariş üzerinden yönetmelik gereği üretilen ürünün belli bir miktarını alıyorlar. Bu sene okulumuzun bir defilesi oldu. Siparişlere bundan sonra daha çok ağırlık vereceğiz. Giyim bölümü, Dışarıdan da sipariş alınan giyim bölümünde her türlü tekstil üretimi yapılıyor.” diye konuştu.
Öğrencilerin haftanın 3 günü giyim atölyesinde mesleki becerilerini arttırmak için çalıştıklarını söyleyen Aksarı, Giyim bölümünde şuan Fantezi giysi, Buliz, Pantolon, Etek, Gecelik, Sabahlık, Çocuk giysileri, nevresim, Pike, Mutfak takımı üretimi yapılıyor.” şeklinde konuştu

 
Aksarı, üretilen ürünler ile yıl sonunda sergi açacaklarını belirterek, dışarıdan alınan siparişler ile hem okulun hem de öğrencilerin gelir elde ettiğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 11:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?