22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Her gün 2500 kişiye iftar

BÜYÜKŞEHİR'DEN RAMAZAN HAZIRLIĞI

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki hafta başlayacak Ramazan ayı ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Ramazan ayında her gün toplam 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verilecek. Sayı talep doğrultusunda artırılabilecek. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl farklı bir uygulama gerçekleştirecek. Her yıl iftar çadırı kurup yemek dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ağırlıklı olarak dar gelirli vatandaşların yaşadığı 15 mahallede sokak sofrası kurarak vatandaşların iftar yapmasını sağlayacak.

PARKTA İFTAR SOFRASI

Ramazan'ın ilk günü Karaalioğlu Parkı girişindeki Aslanlı Yol'da kurulacak sokak sofrası, daha sonra Döşemealtı Kapalı Pazarı, Kepezaltı-Santral Kapalı Pazarı, Varsak Kapalı Pazarı, Dokuma Cumartesi Kapalı Pazarı, Aksu Expo Center önü, Cumhuriyet Mahallesi Çarşamba Kapalı Pazarı, Çağlayan Mahallesi Lara Kapalı Pazarı, Teomanpaşa Kapalı Pazarı, Konyaaltı Siteler Mahallesi Kapalı Pazarı, Çamlıbel Aile Danışma Merkezi önü, Beldibi Sahili'nde vatandaşlara iftar sofraları kurulacak. Ayrıca Antalya Kültür Merkezi'nde SHEÇEK, şehit ve gazi ailelerine yönelik iftar yemeği düzenlenecek. Kadir Gecesi ise Kapalı Yol Khan Otel önünde iftar sofrası kurulacak. Sokak sofralarında ortalama bin kişilik iftar yemeği verilecek.

HER GÜN BİN 500 KİŞİNİN EVİNE YEMEK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mahallelere iftar sofrası kurulması uygulamasına 2 nedenle başladıklarını bildirdi. Yetkililer, “İftar sofralarını halkımıza ulaştıracağız. Vatandaşlarımız iftar sofralarına daha kolay ulaşabilecek. İftar çadırlarında yaşanan olumsuz görüntülerin de önüne geçilecek” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kurulacak iftar sofralarına katılarak vatandaşlarla iftar açacak. Sokak sofralarının yanı sıra bin 500 ihtiyaç sahibinin evine de her gün sıcak yemek götürecek olan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ihtiyacı olan vatandaşlara bayram paketi de dağıtacak.

RAMAZAN ŞENLİĞİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Ramazan Şenliği bu yıl da dopdolu etkinliklerle gerçekleştirilecek. 1-28 Ağustos tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleştirilecek Ramazan Şenliği'nde ünlü sanatçılar konser verecek, geçen Ramazan'da olduğu gibi bu Ramazan'da da her cuma akşamı Şair-Yazar Sunay Akın 'Mahya Işıkları' adlı tek kişilik gösterisiyle Antalyalılarla buluşacak. Karaalioğlu Park'ında bu yıl alışveriş ve gıda stantları kurulmayacak, sadece tanıtım stantları yer alacak. Karaalioğlu Parkı her akşam farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ramazan Şenliği'nde ünlü sanatçılar konser verecek, tiyatro, dans gösterileri, fasıl, yöresel geceler, geleneksel Ramazan eğlenceleri Antalyalılara nostalji yaşatacak.

BÜYÜKŞEHİR'DEN RAMAZAN HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2011 Pazartesi 15:54:01
Güncelleme :25 Temmuz 2011 Pazartesi 16:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?