1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Herşey reklam içinmiş!

Antalya'nın Kemer İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül, 'Aşk Yağmuru' heykelini ilçenin adını duyurmak için kaldırdığını söyledi.


Kemer'de 29 Mart seçimlerinden hemen sonra eski Belediye Başkanı Hasan Şeker'in diktirdiği 'Aşk Yağmuru' heykelini kaldırtıp bir süre depoda muhafaza ettikten sonra Kuğulu Park'ın havuzuna taşıyan MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gül, bunu Kemer'in adını duyurmak için yaptığını söyledi. Geçen yıl seçimler sebebiyle Kemer'in hiçbir turizm fuarında yer almadığını belirterek, AK Parti'ye geçen eski başkan Hasan Şeker'i eleştiren Mustafa Gül, "Fuarlarda Kemer'in hiçbir tanıtımı yapılmadı.

Ayrıca sezon başında 3 Alman gencin içtikleri alkolden dolayı hayatını kaybetmesi kötü bir başlangıç oldu. Biz bunu nasıl gideririz diye düşündüğümüz zaman, Kemer'in bir reklamı olması gerektiğine karar verdik. Bunun için biz Aşk Yağmuru heykelini kaldırdık. Herkes 'neden acele ettiniz' diye bizi eleştirmiş olabilir. Hatta bizi sanat düşmanı ilan ettiler ama biz Kemer'in gündeme oturacağını biliyorduk. Heykelin kaldırılmasının reklama faydasının olacağını bildiğimiz için acilen heykeli kaldırdık" diye konuştu.


'Aşk Yağmuru' heykelinin kaldırılması ile Kemer'in adını duyurma fırsatı bulduklarını bildiren Gül, bunun bilinçli yapılan bir hareket olduğunu söyledi. Gül, "Bu olay heykele kızıp, kaldırılmış bir olay değil. Ben heykelin dikildiği dönemde de bunun yerinin Kuğulu Park olduğunu söylemiştim. Neden acele ettik, Kemer'in isminin yaygınlaşması için. Bunu da başardığımıza inanıyoruz" dedi.


Turizmi canlandırmak için heykeli kaldırdıktan sonra hemen Altın Nar Festivali'ni düzenlediklerini ve kaldırılan heykeli festival sırasında Kuğulu Park'a diktiklerini bildiren Gül, bu sayede iç turizmin canlandığını ifade etti. Gül, sözlerine şöyle devam etti:
"Kemer'de geri kalan kış turizmini canlandırmak için golf tesisi yapacağız. Ayrıca 22-23 Kasım tarihleri arasında Alanya'daki Triatlon Yarışması'nın bir ayağını da Kemer'de yapacağız. Ayrıca Öger'in önderliğinde bu yıl 31 Aralık'ta 1. Kemer Yeni Yıl Koşusu yapılacak. Biz bu koşu sonunda da Türkiye'nin büyük bir sanatçının katılacağı büyük bir eğlence düzenleyeceğiz."

RUS EMLAKÇILAR KEMER'DE AĞIRLANACAK
Ayrıca Ramazan Bayramı sonrası Rusya'dan 300 belediye başkanına Kemer'de tatil yaptıracaklarını, Rusya'daki emlakçıları da bir hafta Kemer'de ağırlayacaklarını bildiren Gül, şunları söyledi: "Avrupalı turisti çekmek için golf sahaları, tenis kortları yapacağız. Önemli olan Kemer'e kaliteli ve zengin turisti getirebilmek. Biz ne Rusya'dan ne de Avrupa'dan gelen turiste karışıyız. Bütün ülkelerden turist getirebilmek için çalışacağız. Biz 1991-1999 yılları arasında bir broşür bastırmıştık.

Broşürde 'cennete gitmek için ölmek gerekmez' sloganını kullanmıştık. Bu sloganı tekrar kullanacağız. Ayrıca Kemer'e bir kilise yaptıracağız. Geçmişte belediye başkanlığı dönemimde Kemer'e kilise yaptıracağımız söylenmişti. O dönemin valisi babama telefon açarak 'susturun bu çocuğu' diyordu. Bu kilise konusu yine gündemimizde. Kemer'de eski bir kilise var, sit alanının içinde. Biz burayı 1994'de gündeme getirmiştik. Bunu duyan Almanlar bize o dönemde Hristiyanların kiliselerin mezheplere göre farklı olduğunu
belirterek, bize kilise değil her Hristiyan'ın ayin yapabileceği bir ayin evi yapın diye öneride bulunmuştu. Eski kilisenin temizliğine başladık. Önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin alabilirsek tarihi kilisenin yanına ayin evi yapma planını uygulamaya koymayı istiyoruz. 3-4 tane farklı inanca göre kilise yapmak yerine ayin evi yapacağız."

"PSİKOLOJİK VE SANATSAL YAPIM ALTÜST OLDU"
Aşk Yağmuru heykelini yapan heykeltıraş Zafer Sarı ise heykelin yerinin kendisini memnun etmediğini belirterek, "Heykel eksik. Yani yarısı yok. Çünkü Çınarlı Kavşağı'nda iken heykeli 3 boyutlu olarak, 5,5 metre yüksekliğinde, 8 metre çapında havuzun göbeğinde tasarladım. Heykel 360 derece kendi etrafında dönebilen sisteme sahipti. Hareketli bir heykeldi.

Suları içinden dışarı akıtan sistemi vardı. Bunlar yok edildi. Şu anda sadece kaidesinin üst kısmı, heykel kısmı konuldu. Oysa ki heykel bir bütün
olarak tasarlandı" dedi. Psikolojik ve sanatsal yapısının altüst olduğunu belirten Sarı, sözlerine şöyle devam etti: "2 yıldır ciddi anlamda uğraş vererek ürettiğim çalışmanın, böyle reyting uğruna kaldırılmasını, benim duygusal yapım ve sanat yaşamımla oynanmış olarak görüyorum. Ben hala şaşkınım. Ne desem boş şu anda. Birinci davamız heykelin orijinal yerinden kaldırışına dair bir davaydı, ikinci davamızı da şimdiki yerine konuşlanmasına dair iptal davası. Davalar devam ediyor, edecek. Üzüntü sebebiyle
üretimim durdu. Çalışma yapamaz durumdayım. Bu sarsıntıyı atlatmayı bekliyorum."

İha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 13:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?