22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hes yapımı yargıya taşınıyor

ALAKIR'DA HES YAPIMI YARGIYA TAŞINIYOR

Antalya'nın Kumluca İlçesindeki Alakır Vadisi'nde yapımı devam eden sekiz hidroelektrik santralinin durdurulması talebiyle dava açıldı.

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinin tek su kaynağı olduğu belirtilen Alakır Nehri üzerinde projelendirilen sekiz hidroelektrik santralinden birinin inşaatı bitmek üzereyken ikisinin başlama aşamasında olduğu belirtildi. Antalya Konyaaltı Dostları Derneği ve Alakır Kardeşliği Platformu üyeleri, yürütmeyi durdurma amacıyla Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Kırmızı benekli alabalık başta olmak üzere çok sayıda canlı türüne de ev sahipliği yapan nehir üzerindeki HES'leri Bölge İdare Mahkemesi önünde

protesto eden grup üyeleri, "Su boşa akmaz, güneş bize yeter ve HES'lere geçit yok" gibi ifadeler içeren pankartlar taşıdı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç, yapılacak hidroelektrik santrallerinin Alakır Vadisi'ni yok edeceğini öne sürdü. Santrallerin bölgenin havza planı yapılmadan ve ÇED'e aykırı projelendirildiğini söyleyen Güleç, "Su yalnızca enerji değil, yaşamdır" dedi. Davanın, bitme aşamasına gelen HES 1 için açıldığını anlatan Avukat İsmail Duygulu, diğer santraller içinde dava açılacağını dile getirdi. Duygulu, davanın bölgedeki HES'in inşası için ÇED raporuna gerek duymayan Antalya Valiliği aleyhine açıldığını sözlerine ekledi.

ALAKIR'DA HES YAPIMI YARGIYA TAŞINIYOR
ALAKIR'DA HES YAPIMI YARGIYA TAŞINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 14:52:04
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 21:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?