7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Heykel tartışma yarattı

Antalya’nın Kemer ilçesinde eski belediye başkanı, belediye tarafından yaptırılan kadın ve erkek figürlü heykelin kaldırılmasını istedi.

Kemer Belediyesince Çınarlı kavşağına yaptırılan heykel, tartışma yarattı. Heykeltıraş Zafer Sarı’nın yaptığı, kadın ve erkek figüründen oluşan heykelin "müstehcen" olduğunu savunan eski Belediye Başkanı Mustafa Gül, kaldırılması talebiyle Kemer Kaymakamlığına başvurdu.

Heykelin, "genç kızların ahlakını ve ailelerin huzurunu bozduğunu" iddia eden Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 kişilik vatandaş grubunun kendisine gelerek şikayetlerini dile getirdiklerini söyledi. Bu konuya duyarlılık gösteren vatandaşlarla bir araya geldiğini; bu kişilerin, "heykeli yıkacaklarını ve taşlayacaklarını" söylediklerini ifade eden Gül, kendisinin ise bunu kanuni yollarla halletmek gerektiğini söylediğini belirtti.

Gül, sanat eserlerine saygılı olduklarını ancak bu heykelin "Kemer’in göbeğine değil de parklara konulabileceğini" savundu. Gül, "Bunu buraya koymak, insanlara hakarettir. Kemer’de sadece turistler yaşamıyor. Genç kızların ahlakı, ailelerin huzuru bozuluyor. Turistler de şikayet ediyor" diye konuştu.

"SANATÇIDIR, YAPMIŞTIR"

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sanatçıdır, yapmıştır. Sanatçılara saygı gösteririm. Sonuçta bu, bir metal" dedi.

Dünyanın bir çok yerinde bu şekilde heykeller olduğunu belirten Şeker, turistlerin heykel platformunun önünde fotoğraf çektirmek için sıraya girdiklerini kaydetti.

Heykeltıraş Zafer Sarı ise tepkilere şaşırdığını; heykelin cinsel bir objeden çok, aşk ve sevgiyi anlattığını belirtti. Sarı, saf duyguların, bu şekilde kirletilmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 17:48:36
Güncelleme :5 Eylül 2007 Çarşamba 17:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?