1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hıdırlık Kulesi turizme kazandırılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlık Kulesi’nin Türkiye ve Antalya turizmine yeniden kazandırılması için çalışma başlattı.

Kent merkezindeki tarihi dokulara büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlık Kulesi için de çalışmalarını hızlandırdı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Hıdırlık Kulesi için restorasyon planı hazırladıklarını belirterek, “Eylül ayı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Toplantısı’nda Hıdırlık Kulesi ele alınacak. Daha sonra hazırlanan projeyi Tarihi Kentler Birliği’ne sunacağız ve finansmanı için destek isteyeceğiz” dedi.

Kule ve civarında restorasyon ve çevre düzenlemesi yapacaklarını ifade eden Akyürek, bu alanı resim ve heykel sergi salonu olarak kullanmak istediklerini belirtti. Akyürek, Hıdırlık Kulesi’ndeki düzenlemelerin aslına uygun olacağını vurguladı.

Hadrianus Kapısı ve kale surlarında da temizlik ve çevre düzenlemesi yapacaklarını belirten Akyürek, “Tarihi dokunun yaşanılır olması bizim için son derece önemlidir. Şehir merkezindeki tarihi mekanları kent müzeciliği anlamında değerlendirmeyi planlıyoruz. Mini müzeler, sergi alanları ile kent müzeciliğini oluşturmak istiyoruz. Kent merkezinde ziyarete kapalı tarihi mekanların da kilitlerinin sanata ve kültüre açılmasını diliyoruz. Hıdırlık’ta yapacağımız düzenleme ile bu girişimin öncüsü olmak istiyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 12:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?