21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hırsız kapkaça uğrayınca yakalandı

Antalya’da yaşanan kapkaç olayında, hırsızlık suçundan aranan bir zanlı yakalandı.
Antalya’da bir işyerinden hırsızlık yaptığı için aranan Olcay Esmertaş (27), bir kapkaç olayında mağdur olunca, hırsızlık suçundan arandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, Cumhuriyet Caddesi Barlar Sokağı girişinde dün 23.00 sıralarında meydana geldi. Alkollü olduğu belirlenen Esmertaş, cadde üzerinde yürüdüğü sırada, isminin Ahmet Çiftçi (24) olduğu belirlenen zanlıya, elindeki cep telefonu çaldırdı. Esmertaş, elinden telefonu alan ve kaçan Çiftçi’yi alkollü olduğu için uzun süre kovalayamayınca, çevredeki vatandaşlardan "Yakalayın kapkaççı bu" diye bağırarak yardım istedi.

 Cumhuriyet Meydanı’na doğru kaçan zanlı, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler tarafından yakalandı. Polisler tarafından kısa sürede yakalanan Çiftçi, olayın mağduru Esmertaş’la yüzleştirilerek teşhis edildi. Olay yerinde üst araması yapılan Çiftçi’nin üzerinde, Esmertaş’a ait cep telefonu bulunamadı. Kapkaç olayının mağduru ve zanlısı, polisler tarafından Yenikapı Polis Merkezi’ne götürülürken, Esmertaş’ın cep telefonu numarası polis merkezinden arandı.

Telefonu açan Selim Çolak (25) isimli vatandaş, telefonu Cumhuriyet Meydanı’ndaki polis noktası yakınlarında bulduğunu ve kendisine ait olmadığını söyledi.

Polis ekipleri, yüzleştirme sonucu Esmertaş’ın teşhis ettiği Çiftçi’nin ifadesini alırken, şüpheli hareketlerinden ve çelişkili ifadelerinden kuşkulandıkları Esmertaş’ın da, İnfaz Büro Amirliği’nden kimlik sorgusunu istediler. Esmertaş’ın yapılan kimlik sorgusunda, işyeri hırsızlığından arandığı ortaya çıktı.

Esmertaş ve Çiftçi yapılan sorgularının ardından polis merkezinden alınarak, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Hırsızlık ve kapkaç zanlısı Çiftçi ve Esmertaş’ın ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

antalya
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 12:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olcay esmertas IP: 78.162.255.xxx Tarih : 7.10.2013 04:53:27

 mahkemeyede verdim gasteleri bir kimlik kaybetmek bu kdar zormuş arastırılsın bence haber dogrumu