1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hırsız turistlere suçüstü

Antalya'nın Alanya ilçesinde, bir butiğe girerek hırsızlık yapan Fransız uyruklu turistleri güvenlik kamerası saniye saniye görüntüledi.

Alanya'ya eşiyle birlikte tatile gelen doktor Yula Bila (61) ve eşi Esma Bila'ya (56) bir araçla yaklaşıp biber gazı sıkan şahısların da aynı turistler olduğu belirlendi.
Alanya'nın Güller Pınarı Mahallesi'nde bulunan Kısmet Butik'e alış veriş için giren ikisi kadın dört Fransız, bir süre etraflarına baktıktan sonra tezgahtara fiyat sordu.

Bayan turistler tezgahtarı oyalarken bir erkek turist eşi tarafından kendisine eliyle gösterilen tişörtü şortunun içine sakladı. Fransız turistler butikten bir şey almadan çıkarken, tezgahtar en iyi parça tişörtünün yerinde olmadığını fark etti. Güvenlik kamerası görüntüleri incelendiğinde tişörtün çalındığı ortaya çıktı.

Olay yerine çağırılan asayiş ekipleri görüntüleri incelediğinde söz konusu Fransız turistlerin bir gün önce doktoru darp eden şahıslar olduğunu belirledi. Fransız turistler, Bila Yula adlı doktora saldırmış ve yakalandıktan sonra doktorun şikayetçi olmamasından dolayı serbest kalmışlardı. Hırsızların aynı kişi olduğunu gören polis, Fransız turistlerin oteline giderek tekrar gözaltına aldı.

Bir hafta önce Alanya'ya tatile gelen Chainess Magali Amini, Rahim Zohra, Rachid Amiri ve Assena Amiri karakolda ifadeleri alındıktan sonra Alanya Adliyesi'ne sevk edildi. Tişörtü çalan Richard Amini'nin otele gelen polislere çaldığı tişörtün parasını vermek istediği öğrenildi.

ARAÇLA SÜRÜKLEDİLER

Bir gün önceki olay ise şöyle meydana gelmişti:

Eşi ile birlikte Alanya'ya tatile gelen Yula Bila ile eşi, Oba beldesinde kaldıkları otelden çıkarak plaja gitti. Bir süre denize giren doktor ve eşi tekrar otele dönmek için D-400 Karayolu'nda karşıya geçmek isterken bir araç çiftin yanına yaklaşarak biber gazı sıkmıştı.

Gazın etkisiyle acı çekmeye başlayan doktor Yula Bila, araca doğru yürürken araç hızla hareket etmiş doktor ise araçla birlikte sürüklenmişti. Çevredeki vatandaşlar tarafından yol kenarına alınan Bila, olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polis tarafından sakinleştirilmişti. Saldırganlar olaydan sonra kayıplara karışmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?