7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hırsızlar kameraya yakalandı

Antalya'da bir kuyumcu dükkanına giren 4 kadın, 6 bin 500 YTL değerinde altın bilezik çaldı. Kuyumcudan 140 YTL değerinde altın kolye satın almayı da ihmal etmeyen hırsızlar, güvenlik kameralarına yakalandı.


Antalya'nın işlek bölgelerinden Ali Çetinkaya Caddesi'nde bulunan bir kuyumcuya giren iyi giyimli 4 kadın, önce vitrindeki kolyelerin fiyatını sordu. Beğendikleri bir kolyeyi daha sonra satın alacaklarını söyleyerek 50 YTL kaparo bırakan hırsızlar, bu sırada kuyumcuda bulunan diğer ziynet eşyalarına bakmaya başladı.


Kuyumcu dükkanında çalışan M.Ç, bayanların oldukça kibar konuştuğunu söyleyerek, "Akşam altınları topladığımız sırada kapıdan altınları sordular. Ardından içeriye girerek bir kolye satın alıp 50 YTL para verdiler. Biz onların hırsız olabileceğinden şüphelenmedik. Çünkü oldukça lüks giyimli ve kibar konuşuyorlardı. 2 bayan önümü kapattıktan sonra arkada bulunan bayan tezgahın üzerinde bulunan 5 adet 22 ayar kalın bileziği poşete koymuş. Oldukça rahat tavırlar sergileyen bayanlar, ardından teşekkür ederek dükkandan çıktı.

Bu sırada bir tanesi 90 YTL'ye bir kolye daha satın aldı ve diğer kadınların dükkandan uzaklaşmasını sağladı. Bir süre sonra bileziklerin çalındığını fark ettik. Önce bilezikleri o kadınların çaldığına inanamadık. Arkalarından koştuk ancak yetiştiremedik. Bütün bu olanları kuyumcumuzda bulunan 3 adet güvenlik kamerası saniye saniye görüntülemiş. Görüntüleri polis ekiplerine teslim ettik. İnceleme sonunda polis ekipleri bize kadınların profesyonel bir şekilde hırsızlık yaptıklarını söyledi.Çünkü çok rahatlardı" dedi.

 
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 17:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?