16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Hırsızları msn adresi çökertti

HIRSIZLARI UNUTULAN MSN ADRESİ ÇÖKERTTİ

Antalya'da düzenlenen bir operasyonda, 34 ayrı hırsızlık olayına karışan dört kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi. Çeteyi, çaldıkları dizüstü bilgisayarda unuttukları e-posta adresinin ele verdiği belirtildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Muratpaşa İlçe Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, işyerlerinden elektronik eşya çalarak seri numaralarını değiştirip piyasaya sürdüğü belirlenen Ö.B., D.A., M.S.K. ve Bosna Hersek vatandaşı İ.H.B. yakalandı. Zanlıların hırsızlığı yaparken görev dağılımı yaptığı iddia edildi. Çete içerisindeki görev dağılımına göre zanlılardan Ö.B.'nin kapıları açtığı, D.A.'nın şoförlük yaptığı, İ.H.B.'nin işyerlerine girerek hırsızlığı gerçekleştirdiği, M.S.K.'nın da çalınan dizüstü bilgisayarların seri numaralarını değiştirdiği öne sürüldü.

Operasyonda zanlılarla birlikte, 30 dizüstü bilgisayar, 5 plazma televizyon, dizüstü bilgisayarların seri numaralarını değiştirmeye yarayan 4 cihaz ve bir miktar ziynet eşyası ile hırsızlıkta kullanılan ve kiralık olduğu öğrenilen bir otomobil geçirildi.

HIRSIZLARI UNUTKANLIK ELE VERDİ

Zanlıların çaldıkları bir dizüstü bilgisayarın seri numarasını değiştirdiği ancak içerisindeki bilgileri silmeyi unuttukları öğrenildi. Zanlıların içerisindeki bilgileri silmeyi unuttuğu dizüstü bilgisayarı bir internet kafeye sattıkları, bilgisayarı satın alan internet kafe sahibinin ise bilgisayarı açmasıyla otomatik olarak açılan MSN adresinin sahibine e-posta ile ulaştığı belirtildi. E-posta ile ulaştığı şahsın bilgisayarın kendisine ait olduğunu ve çalındığını bildirmesi üzerine polise başvurması üzerine operasyonun başlatıldığı öğrenildi.

HIRSIZLARI UNUTULAN MSN ADRESİ ÇÖKERTTİ
HIRSIZLARI UNUTULAN MSN ADRESİ ÇÖKERTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 09:36:02
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 10:37:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?