22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hırsızlığa 'düdüklü' önlem

Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi’nin başlattığı "Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Projesi" kapsamında pilot bölgelerde gerçekleştirilen "düdük" uygulaması hırsızlığı azalttı. Yetkililer, uygulamayla birlikte bir ay içerisinde gerçekleşen 155 hırsızlık olayının 100’e düştüğünü belirtti.

Yıllar önce sokaklarda dolaşıp düdük çalan bekçilerin yerini şimdi polisler aldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi tarafından bir ay önce başlatılan düdük uygulaması, meyvelerini vermeye başladı.

Sanayi, Şarampol, Fatih, Yenikapı ve Demircikara Polis Merkezleri’nden sorumlu amirlikler tarafından tespit edilen pilot sokaklarda başlatılan düdük uygulamasında, bir ay içinde daha önce gerçekleşen 155 hırsızlık olayı 100’e düştü. Gece saat 00.00’da başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar süren uygulamada, polis memurları ellerinde projektörlerle karanlık bölgeleri kontrol ederken, her yarım saatte bir düdük çalıyor.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı’nın girişimleri sonucu sokaklarda karanlık bölgeler de TEDAŞ tarafından aydınlatılırken, vatandaşlar bu konuda bilinçlendiriliyor. Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Akif Aktuğ, düdük sesiyle sessizliği aydınlatmayla da karanlığı bozduklarını söyledi.

Sokaklarda düdük çalınmasıyla birlikte hırsızlığın azaldığını belirten vatandaşlar ise, "Eski günlere geri döndük sanki. Yıllar önce bekçiler düdük çalıp hırsızları korkuturken şimdi polisler düdük çalarak güvenliği sağlıyor. Bu uygulamayla kendimizi daha güvende hissediyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 11:10:00
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 16:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?