21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hırsızlıkta yeni yöntem

Antalya polisinin düzenlediği operasyonda yakalanan zanlıların işyeri hırsızlığında kullandıkları yeni yöntem, güvenlik kameraları tarafından ortaya çıkarıldı.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, duvarlarını deldikleri kuyumcu ve gayrimenkul şirketlerinde bulunan çelik kasaları çalan bir çeteyi takibe aldı.

Polis, iki ay süren teknik ve fiziki takibin ardından çete üyelerinin bir kuyumcuyu soyacağını belirledi. Kar maskeli çete üyeleri, iki hafta önce sabaha karşı ellerinde bir kova su ile kuyumcu dükkanına geldi. Burada kapı girişine su kovasını bırakan kar maskeli zanlılar, söktükleri alarm sistemini ses çıkarmaması için su dolu kovanın içine bıraktıktan sonra içeri girerek kuyumcuyu soydu.Hırsızlıkların bu yeni yöntemi ise işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Öte yandan, çetenin lideri olduğu belirtilen Onur İsmail D. (37) ve Özcan H. (27) ile çete üyeleri Murat Ö. (39), Emrullah K. (31), Deniz A. (41) Antalya'da, Sabri Ç. (38) ise Yalova'da yakalandı. Sabri Ç. de sonrasında Antalya'ya getirildi. Altı şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda çalıntı malzemenin yanı sıra, soygun sırasında polis baskınından kaçmak için dinledikleri polis telsizi, kelepçe, oksijen tüpleri ve ziynet eşyaları ele geçirildi.

Mersin'in Anamur ilçesinde 1, Giresun'da 1, Antalya merkezde 2 kuyumcu soygunu ile yine Antalya'da 2 gayrimenkul ofisinden çelik kasa hırsızlığına karışan şüphelilerin yaklaşık 3 milyon TL'lik vurgun yaptığı kaydedildi. Üç gün süren sorgularının ardından 6 şüpheli, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüte liderlik yapmak, üye olmak' ve 'örgüt faaliyetleri çerçevesinde hırsızlık yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin banka hesaplarının da incelemeye alındığı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2011 Pazartesi 18:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?