1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hisarcıklıoğlu Antalya'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de halen 6 milyon işsiz bulunduğunu ve her yıl buna 700 bin yeni işsizin eklendiğini söyledi.

Türkiye'nin en önemli probleminin işsizlik olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, işsizliği önlemenin tek yolunun ise yeni istihdam sahalarının açılması olduğunu ifade etti.

Antalya'da 5 yıldızlı Melas Otel'in açılışına katılan Rifat Hisarcıklıoğlu, açılışın ardından turizmcilerle bir araya geldi. Konuşmasında kriz dönemlerinde yatırım yapmanın önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, kriz dönemlerinin aynı zamanda yatırım için fırsat dönemleri olduğunu belirterek, "Türk müteşebbislerin en önemli övünç kaynakları çalıştırdıkları insan sayısıdır. Bunu her fırsatta söylerler. Bugün Türkiye'de 6 milyon işsiz var ve bu sayıya her yıl 700 bin yeni işsiz ekleniyor. Bundan
kurtulmanın yegane yolu yeni istihdam sahalarının açılmasıdır. Bu da sizlerin sayesinde olacaktır" dedi.

"TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÜÇTE BİRİNİ TURİST OLARAK AĞIRLIYOR"
Türkiye'nin 30 yıl önce 300 bin turistle başladığı turizm sektöründe 10 milyon turisti hedeflediği zaman insanların buna inanamadığını, bu kadar turistin nerde nasıl ağırlanacağının tartışıldığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Bugün 26 milyon turisti ağırlıyoruz. Bu Türkiye nüfusunun üçte biri demektir. Bugün turizm sektörü istihdam, döviz ve katma değer açısından Türkiye'nin en büyük sektörüdür. Ancak bir şeye dikkat çekmek lazım. Birlik ve beraberliğe dikkat edeceğiz. Türkiye'de yapılan araştırmalara
göre her dört kişiden biri başkan. Sınıf başkanı, kooperatif başkanı, dernek başkanı, belediye başkanı vs. Havalimanında başkan diye bağırıldığında dikkat ediyorum benimle birlikte bir sürü insan başını sesin geldiği yöne çeviriyor" dedi.

"DEVLETTEN BEKLENTİMİZ PARA DEĞİL, YATIRIMLARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN KALDIRILMASI"
Akdeniz çanağındaki ülkelerin tamamını gezdiğini ve bu ülkelerin otel ve hizmet kalitesi bakımından Türkiye'deki otellerden çok aşağıda olduğunu bildiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bizim onlardan tek eksiğimiz daha az kazanıyor olmamız. Onlardan daha iyi otellere ve hizmet sektörüne sahibiz ama ucuz ülkeyiz. Bunun için öncelikle turizmi 12 aya yaymamız lazım. Ölü sezonlarda devletin de yapması gerekenler var. Ölü sezon dediğimiz kış aylarında personel istihdam yükünün hafifletilmesine ilişkin
çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Türkiye'nin bugün dünyanın en zengin 15. ülkesi olduğunu, hedefinin 2023 yılında 10. sıraya ilerleyen dönemlerde de en zengin ülkesi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Bunu kim yapacak. Elbette müteşebbisler yapacak. Biz devletten para istemiyoruz. Yatırımın önündeki engelleri kaldırsınlar yeter" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Melas Otel sahiplerden Mehmet Karamancı tarafından Hisarcıklıoğlu'na anahtar şeklinde bir şilt verildi.
Antalya'nın yeni 5 yıldızlı oteli olan Melas Otel 264 oda ve 600 kişi kapasiteli. Kundu bölgesinde inşaatı iki ay önce tamamlanıp müşteri almaya başlayan Melas Otel'in araziyle birlikte maliyeti ise 23 milyon euro civarında. Otelde 40 adet süit ve aile odasıyla birlikte 6 adet havuzlu deluks oda da bulunuyor. 110 personelin görev yaptığı Melas Otel ile birlikte Karamanlı ailesinin toplam üç otelde istihdam ettiği personel sayısı ise 500.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 19:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?