21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hollandalı Peter’ın külleri Alanya'da

EMEKLİ olduktan sonra eşiyle birlikte yerleştiği Alanya'ya kanser yakalanan ve tedavi gördüğü ülkesinde yaşamını yitiren Hollandalı 72 yaşındaki Peter Uytenbroek'in vasiyeti gecikmeli olarak yerine getirildi. Ülkelerinde bürokratik sorunları uzun çabalar sonucu aşabilen aile, cesedini yaktırdıkları Uytenbroek'in küllerini ölümünden 10 ay sonra Alanya'da toprağa verebildi.

Gemi işletmeciliğinden emekli olduktan sonra eşi Julia ile birlikte Alanya'nın Mahmutlar Beldesi'ne yerleşen Peter Uytenbroek, kansere yakalandığını öğrenince tedavi için Hollanda'ya gitti. Ülkesinde yaşamını yitiren Uytenbroek'in yakınları, vasiyeti gereği Alanya'da toprağa vermek istedi. Ancak aile Hollanda'daki prosedürlerin uzaması üzerine Uytenbroek'in cesedini yakıp küllerini sakladı.

Peter Uytenbroek'in külleri, prosedürlerin tamamlanmasının ardından 10 ay sonra Alanya'ya getirilebildi. Uytenbroek'in küllerini eşi Julia, çocukları Edwin, Stella, Dave ile ilçede yaşayan dostları bugün saat 14.00'de Alanya Yabancılar Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verdi. Eşinin sevdiği giysilerini mezarına bırakan Julia Uytenbroek, “Eşimin sevgisine karşılık veren ve kendisini Alanyalı gibi hissettiren herkese çok teşekkür ediyorum. Burada huzur içerisinde uyuyacağından eminim” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 21:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?