21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hopkins'in filminin gösterimi yapıldı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan Ben Hopkins'in yönetmenliğini yaptığı "Pazar-Bir Ticaret Masalı" filminin gala gösterimi yapıldı.

Filmin yönetmeni Ben Hopkins ile oyuncular Tayanç Ayaydın, Genco Erkal ve Şenay Aydın, gala sonrası katıldıkları söyleşide film hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

45. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması adayı Ben Hopkins'in yönetmenliğini yaptığı "Pazar-Bir Ticaret Masalı" filmi, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen gala gösterimiyle Türk seyirciye tanıtıldı.

Yoğun ilgiyle karşılanan filmde, 1990'lı yılların ortasında Doğu Anadolu'nun bir sınır köyünde yaşayan, ticari yeteneğe sahip uyanık tacir Mihram'ın karaborsa ilaç bulmak üzere Azerbaycan'dan yaptığı kaçakçılık anlatılıyor.

Gösterimin ardından oyuncularla birlikte basın toplantısı düzenleyen İngiliz yönetmen Ben Hopkins, 10 yıl önce gezici festivalle geldiği Türkiye'yi çok beğendiğini söyledi. Festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Hopkins, "Film, Türkiye'de geçen bir film. Bir yanda lokal bir hikaye, bir yandan da çok kültürlü bir film kurgusunu ortaya çıkarmak istedim. İngiliz bir yönetmen olarak Türk kültürünün otantik özellikleri ile geniş kitlelere ulaşacak evrensel bir film yapmak istedim" dedi.
Film oyuncularından Genco Erkal da, İngiliz yönetmenin çekimler sırasında hiç sesini yükseltmediğini ve kendi iktidarını hissettirme endişesi içinde olan yönetmenlere hiç benzemediğini söyledi.

"Pazar-Bir Ticaret Masalı" filminin katıldığı Locarno Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan başrol oyuncusu Tayanç Ayaydın ise, filmin yurt dışında çok sevildiğini söyledi. Filmin ilk defa bugün kendi milletiyle buluştuğunu belirten Ayaydın, bu nedenle çok heyecanlı olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 21:44:11
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 09:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?