21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hortum Akdam'ı vurdu!

Alanya ilçesine bağlı Avsallar beldesi Akdam köyünde aşırı yağışın ardından meydana gelen hortum, seralarda hasara neden oldu.

Akdam köyünde, saat 16.00 sıralarında meydana gelen hortum Lazlar mevkiindeki seraları yıktı.

 Ali Tuncer, Mehmet Tuncer ve Hüseyin Uşakpınar'a ait seralarda maddi hasar oluştu. Alanya İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, bölgede hasar tespiti yaptı.

Yaklaşık 10 dönüm üzerinde kurulu seralarda ekili salatalıkların zarar gördüğü belirtildi. Serası zarar gören çiftçi Mehmet Tuncer, "Bu bölgede ekili olan seralarda maddi hasar meydana geldi. Camlarımız kırıldı, sera örtülerimiz parçalandı. İçerisindeki ürünlerle birlikte büyük hasar var. Sera sahipleri ve çalışanları mağdur oldu. Her birimizin gübre tohum ve kredi borçları vardı. Yetkililerin çiftçilerin mağduriyetini gidermek için destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Hasarla ilgili bilgi veren Akdam Köyü Muhtarı İbrahim Doğan da, şöyle konuştu: "Bir yıl içerisinde Akdam köyünde ikinci defa bir doğa olayı yaşadık. Hortum 10 dönüm serayı yerlebir etti. Kıt kanaat geçinen çiftçi, zarara uğradı. Yetkililerden destek vermelerini, bankalarına olan borçlarının ertelenmesi konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2012 Perşembe 09:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?